Нинова изригна: Правителството продава българската идентичност (видео)

  • 05 ноември 2018 11:28

  • 5416
  • 23
Нинова изригна: Правителството продава българската идентичност (видео)
© БСП, пресцентър

Това правителство продава българската национална идентичност.

С тези думи се обърна към журналисти лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за днес при представянето на алтернативния бюджет за 2019 година, който левицата подготви.

По повод искането на оставка на депутатите от „Обединени патриоти“, към което се присъедини и партия Воля, Нинова обясни, че нещата стават сериозни.

„Потвърждаваме предишните си позиции за оставка на цялото правителство. Борисов ни нанесе тежък удар пред лицето на Европа. Такъв тежък удар пред лицето на Европа не сме имали“, обясни Нинова.

По думите ѝ продадено е най-ценното.

„Продадоха не само най-ценното – българската идентичност, но и се нанесе удар. Напоследък постоянно се крие (бел. ред. премиерът) и се снишава зад коалиционните си партньори. Това правителство продава българската национална идентичност“, обясни още председателят на БСП.

Според нея Европол отговаря за сигурността в Европа.

„Не бива да се спира само до разследване на корупцията. Трябва да се идентифицират кои и колко хора са получили паспорти“, смята тя.

По думите ѝ е необходимо да се започне незабавна процедура за отнемане на тези паспорти. Според нея тези хора някъде се разхождат с български документ, без да имат право на това. А на този фон други чакат с години.

„Шансът да има предсрочни избори е сериозен“, смята Нинова.

Според нея предсрочните избори са неизбежни и всеки ден стават все по-наложителни.

Нинова посочи и мерките, взети под въпрос в бюджета на БСП. В тях са включени мерки за намаляване на бедността и неравенствата.

„Бих го нарекла демографски бюджет, защото с това, което предлагаме, се подпомагат доходите“, обясни тя.

„Имаме много сериозна и последователна политика там. Демографската катастрофа може да се преодолее с много мерки“, обясни още Нинова.

„В нашия Алтернативен бюджет се предлагат: гарантиран икономически растеж през регионите, инвестиции и българско производство, мерки за преодоляване на бедността и намаляване на неравенствата“, обяви лидерът на левицата.

Тя заяви, че чрез този бюджет се гарантира подобряване на здравния статус, образованието, икономиката, доходите и най-вече грижата за младите хора, семействата и децата.

„Освен това предлагаме преизчисляване на всички пенсии, въвеждане на семейното подоходно облагане, данъчни облекчения за млади семейства. За пръв път предлагаме гарантирана помощ за работещи млади семейства при раждане на второ дете“, обяви още председателят на БСП.

„Когато предлагаме Алтернативен бюджет, управляващите го отричат и отхвърлят. Какво стана обаче през 2018 г. – прие се бюджетът на правителството, но изпълниха Алтернативния бюджет на БСП“, каза още Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

По повод предстоящото разглеждане на бюджета в парламента лидерът на БСП посочи, че партията няма да се регистрира в НС.

„Кворумът е задължение на мнозинството по думите на мнозинството. Ако те си го осигурят, ще участваме в дебатите с нашия алтернативен бюджет. Но няма нашите гласове да гарантират политика, която ние отричаме – политика, насочена към най-слабите и уязвими групи в полза на малко множество, струпано около управлението, за да си даде то спокойствие през следващата година“.“, заяви тя.

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за призна, че левицата е съгласна с повишаването на заплатите, но според нея парите не скачат за тези хора, на които това е необходимо.

Тя обеща помощ на работещите млади семейства. Според алтернативния бюджет при раждане на второ дете на семейството трябва да се дават 6400 лева, но само когато двойката е работила и се е осигурявала.

„В тази демографска катастрофа са необходими мерки за помощ на младите семейства, които работят. Алтернативният бюджет показва политиките на БСП“, обясни тя.

Тя коментира и проблемите при застраховките.

„Знаем, че има проблеми в сектора за гражданска застраховка. Това е пълна каша, а не е маловажен проблем“, обясни тя, като допълни, че днес ще се разгледа в БСП дали има нужда от таван.

 

Последвайте канала на

Веселина Спасова
5416 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар

2018.11.06 | 14:57

23

Г- жа лъжа..... Едва ли може да каже нещо умно и вярно. А климакса напредва.......

Умник Гюро

2018.11.05 | 22:16

22

Курнелия Решетникова отново се размечта. Марш в Сибир, мършо комунистическа!

2018.11.05 | 20:45

21

ЧАУ ГЕРБЕРСКИ ПЕДАЛИ

2018.11.05 | 20:32

20

ГЕРБ СИ ОТИВА !!!! ХА ХА ХА ХА !!!!!!

2018.11.05 | 17:51

19

ГОСПОЖА СПЕРМО ЛЪЖА ОЧАКВАИТЕ СКОРО И СПЕРМОЯДАЧО ДА СЕ ИСКАЖЕ ХАХА

Кирилов

2018.11.05 | 14:09

14

Тези дивотии другарката Курнела - приватизаторка да ги говори само на изкуфялите пенсионери от нейния електорат.
Аз имам очи и виждам другарко Курнела.

2018.11.05 | 17:30

18

И аз съм пенсионер, но гледам и преценявам нещата, никоя друга власт няма тези успехи на ГЕРБ, сигурно не са най доброто но коя партия ще бъде по добра. Може би дьонмето Цонев трябва да направим финансов министер и Доган да раздава порциите.

2018.11.05 | 16:55

17

"Марко Тотев" лайняра който пише на латиница прикрива депесарската си ориентация.

2018.11.05 | 16:52

16

Крадлата прави щурм за да завземе властта. Това което ГЕРБ е спечелил ще отида по дяволите.(уж за милият и народ)

30г. стигат

2018.11.05 | 12:32

4

Краят на седесарската мутро-власт се вижда, няма да мине без присъди, заради СДС-Банкя губим поне 500 милиона годишно от пропуснати ползи, заради СДСвинете на власт платихме 700 милиона неустойки за Белене, седесарсит харчат по 28 милиона дневно за глупости, стига!

2018.11.05 | 16:48

15

Ти нормален ли си, с петите сили мислиш депесарски келеш.

kolxo

2018.11.05 | 13:44

13

Абе не беше ли вашия вожд Георги Димитров - тарабата, който предложи да стане България републиа от СеСеСере-то и да престане да съществува, като самостоятелна държава? И сега имате наглостта да викате 'дръжте крадеца'? Личи си, че сте комунисти до мозъка на костите.

Добави коментар

Водещи новини