Румен Петков е в Либия, където се срещна с либийския министър на труда Ал-Мехди Ал-Амен

  • 04 ноември 2018 17:51

  • 812
  • 0
Румен Петков е в Либия, където се срещна с либийския министър на труда Ал-Мехди Ал-Амен
© АБВ

Председателят на ПП АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в е на визита в Либия, където бе на официална среща с либийския министър на труда Ал Мехди ал Амен, съобщиха от пресцентъра на партията.

Петков постави пред министъра въпроса за актуализиране на междудържавните документи и изграждане на качествено нова спогодба за социална сигурност между Република България и държавата Либия, която да гарантира защитата, правата и труда на няколко десетки хиляди български граждани, работили в сферата на здравеопазването, строителството и обучението в Либия.

В рамките на срещата с министър Ал Мехди ал Амен Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в цитира готовността на българските висши учебни заведения да обучават либийски студенти. Председателят на ПП АБВ подчерта, че между двете държави съществуват дългогодишни традиции в тази посока. Той припомни, че повече от четири хиляди либийски граждани са завършили висшето си образование в нашата страна и посочи потенциала на българските учебни заведения в този смисъл.

Либийският министър на труда Ал Мехди ал Амен потърси съдействие от Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в за обучение, подготовка и преподготовка на администрацията. От своя страна Петков пое ангажимент да съдейства за среща между Ал-Амен и представители на българските висши учебни заведения, както и да бъдат представени пред кандидат-студентите и докторантите в Либия програмите за обучение в сферата на здравеопазването, строителството, администрацията, селското стопанство и хранителната промишленост.

Ал Мехди ал Амен изрази пълно разбиране на настояването от страна на председателя на ПП АБВ за защита на трудовите права, гарантиране на социалната защита и осигуряване на обезщетенията за положен труд на хората, които са работили в Либия. Министърът изрази увереност, че ще се намери решение в тази посока, което да гарантира авторитета на държавата Либия и да се създадат предпоставки за връщане на българските специалисти там. Той изрази изключителен респект и почит към българските работници в здравната система, към строителите от "Техноекспортстрой", към специалистите, които се занимават с проучване и добив на нефт и газ. Министър Ал Мехди ал Амен изрази увереност, че с една такава стъпка българските специалисти ще бъдат уверени в сигурността, която ще получат в Либия.

Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в изрази респект от стъпката на либийската държава отпреди няколко месеца да гарантира 10 000 долара кредит на всеки либийски гражданин, навършил 18-годишна възраст.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
812 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини