Светослав Иванов: Най-големите кризи в транспорта в България са станали по време на управлението на БСП

  • 02 ноември 2018 08:31

  • 887
  • 1
Светослав Иванов: Най-големите кризи в транспорта в България са станали по време на управлението на БСП
©

Бюджетът за 2019 година предлага устойчиво развитие на транспорта, както инфраструктурата, така и подвижния състав. Това каза депутатът от ГЕРБ Светослав Иванов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Около 39 млн. лв. са заложени като средства за БДЖ за нови 42 вагона, които ще бъдат пуснати в мрежата. Това е около 50% на необходимите такива, но това е добра стъпка, защото в минали години нямаше никакви средства за железницата.

В момента около 150 млн. лв. БДЖ дължи на държавата, върнати са 700 млн. лв.", обясни депутатът.

Той поясни, че в средата на миналата година се е сформирала група, която е излязла с анализ за всички дейности, случващи се в БДЖ, според която е необходимо закупуването на нови вагони. Иванов каза, че досега БДЖ е покривала със своя бюджет почти и само лихвите по своите кредити и не е имала възможност да прави модернизации. Той допълни, че "всички средства целят транспортът да стане по-екологичен, по-бърз и да се изградят още много нови трасета".

"Около 700 млн. лв. трябват годишно за рехабилитацията на пътищата. За да се събират тези средства, ще помага ТОЛ системата, която ще събира доста пари. В това число влизат и таксите от винетките. Ще се ремонтират между 5 и 7 хил. километра пътища", категоричен е народният представител.

Иванов бе категоричен, че най-големите кризи в транспорта в България са станали по време на управлението на БСП, така че те нямали право да критикуват сегашните решения и проекти.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
887 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Xxxxx

2018.11.02 | 09:20

1
E kak she ima kriza na 1.70????????

Добави коментар

Водещи новини