Цветанов: Подкрепяме шефа на Комисията по досиетата за втори мандат

  • 21 февруари 2012 10:45

  • 891
  • 0
Цветанов: Подкрепяме шефа на Комисията по досиетата за втори мандат
©

Досегашният председател на Комисията по досиета Евтим Костадинов ще бъде подкрепен от парламентарното мнозинство и ще бъде номиниран за обсъждане в парламента за нов председател на комисията по досиетата.

Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа на форум с международно участие на тема "Комисия по досиетата: Равносметката".

Той припомни, че мандатът на комисията изтича през април тази година и категорично заяви, че мнозинството в парламента ще даде необходимия кредит на доверие за продължаване на започнатото през 2007 г. от досегашната комисия. "България се нуждае от истината и всичко, което се е случвало в държавата, ние трябва да го предоставим на историците и на българската общественост. Българският парламент ще започна процедурата по избор на комисия, за да може тя да започне своята дейност след изтичане на мандата на сегашната комисия. Евтим Костадинов е човекът, който получи подкрепата на мнозинството в 40-то Народно събрание и той не се поколеба. Трябва да знаем каква е истината за кредитните милионер, за банкерите, за висшия адвокатски състав и за ръководителите на учебните заведения. Всеки един от нас трябва да знае историята си, така че Комисията по досиетата ще получи политическата подкрепа на управляващата партия днес. Много е важно да не се получи този вакуум, който се получи през 2006 г., за да мине цялата процедура по избор на комисията, и на 5 април 2012 г. да знаем, че комисията ще работи", каза още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
891 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини