Майдел: Образованието трябва да е национална кауза, ако искаме икономическо развитие

  • 31 октомври 2018 14:18

  • 526
  • 1
Майдел: Образованието трябва да е национална кауза, ако искаме икономическо развитие
© Пресцентър, ГЕРБ

Образованието трябва да е национална кауза, за която да работят приоритетно институциите, бизнесът и гражданският сектор, ако искаме икономиката ни да се развива, а стандартът на живот да се подобрява. Затова се радвам, че за две години успяхме да обучим над 1400 ученици от цяла България в рамките на кампанията „Научи ме да умея“, която провеждаме със сдружение Образование България 2030. Вярвам, че всеки от тези млади хора е една идея по-подготовен да успее в 21-и век.

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на събитие от инициативата „Научи ме да умея“ на 31 октомври 2018 г. в Природо-математическата гимназия във Велико Търново. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„Анализи показват, че около половината от всички служители по света ще имат нужда от допълнително обучение, за да могат да надградят уменията си и да изпълнят пълноценно изискванията на новата икономика. Затова се фокусираме върху изграждането на универсални умения у младите, които да им бъдат полезни независимо каква професия имат.“

Това добави Ева Майдел, която е съинициатор на създаденото през 2015 г. Образование България 2030. Тя подчерта, че сдружението за качествено образование ОБ2030 е единствената по рода си образователна платформа в Европа, обединяваща бизнес, институции и граждански сектор.

Повече от 100 ученици от елитното търновско училище се включиха в събитието, посветено на развиването на умения за успех в 21-и век като работа в екип, говорене пред публика, изготвяне на презентация и др.

Освен теоретични знания, учениците имаха възможност да приложат наученото по време на интерактивна работилница във втората половина на упражнението.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
526 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ads

2018.10.31 | 14:30

1
от 30 години слушаме клиешета. преди това лозунги. като нямаш икономика какво образование ще развиваш???? образование на мръсните чаршави ли?

Добави коментар

Водещи новини