Цветанов присъства на откриването на санираната сграда на Община Пещера (снимки)

  • 30 октомври 2018 12:15

  • 775
  • 1
Цветанов присъства на откриването на санираната сграда на Община Пещера (снимки)
© ГЕРБ

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа присъства днес на откриването на санираната сграда на Община Пещера.

На събитието присъстваха и народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Десислава Костадинова, кметът на Пещера Николай Зайчев, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, областният координатор на ГЕРБ-Пазарджик Найден Шопов, зам.-областният управител на Пазарджик Йордан Кожухаров, както и много жители и гости на общинския център, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Днес имах възможността да разговарям с общинските съветници от местния парламент в Пещера и ги поздравих за това, че сред тях има единение и подкрепят инициативите на кмета Зайчев. Благодарих им, че работят заедно в интерес на гражданите, а не залагат на противопоставянето“, сподели Цветанов пред събралите се хора по време на откриването. Той изтъкна, че Десислава Костадинова по никакъв начин не е забравила своите избиратели и е в непрекъсната връзка с местната администрация и подкрепя хората в общината.

„В бюджета на Община Пещера няма възможност да се заложат повече от 1 млн. лв. за реализирането на проекти. Благодарение обаче на съвместната работа на кмета, общинските съветници и администрацията, над 16 млн. лв. са влезли в общината по европейски програми и те са използвани за осъществяването на различни проекти“, обясни Цветанов, като допълни, че и Министерски съвет е отпуснал средства за реализирането на проекти в Община Пещера в размер на 6.5 млн. лв.

Пред жителите на Пещера Цветанов сподели задоволството си от факта, че вече те ще имат лесен достъп до местната администрация. Той призова гражданите да се замислят колко много са ползите от това, че България е част от силна и обединена Европа. „Средствата за кохезионна политика за страната ни през новия програмен период - след 2020 година, ще са с 8 % повече отколкото досега. Или с 2 млрд. лева повече от досегашните. Това се случва в условията на Брекзит, когато бюджетът на ЕС ще бъде по-нисък“, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ. Той благодари на евродепутата Андрей Новаков, който е един от преговарящите по бюджета на ЕС, че работи за националния интерес. Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа посъветва жителите на Пещера да бъдат активни на европейските избори и да се противопоставят на антиевропейското говорене и акцентира върху безспорния принос на Българското европредседателство върху европейската перспектива на страните от Западните Балкани.

Проектът за саниране е на обща стойност 677 763 лв., като средствата са осигурено по ОП „Региони в растеж“. Сградата е топлоизолирана, сменена е дограмата, подменен е покривът, изградена е климатична термопомпена инсталация и е направена реконструкция на първия етаж с цел да бъде превърнат в Център за обслужване на граждани.

Първият етаж е бил ресторант в миналото, който е закупен от общината за 200 000 лева чрез облигационен заем и е ремонтиран с 214 000 лева собствени средства така, че да бъде присъединен към административната сграда. Ремонтът е продължен със средства от оперативната програма, за да отговаря на европейските норми за административен център.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
775 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
иван

2018.10.30 | 12:37

1
не го показвайте този отвратителен шестак

Добави коментар

Водещи новини