Цветанов: Има голям недостиг на квалифицирана работна ръка на цифровия пазар (видео)

  • 29 октомври 2018 10:13

  • 1722
  • 10
Цветанов: Има голям недостиг на квалифицирана работна ръка на цифровия пазар (видео)
©

За мен е изключително важно, че днес присъстват имена, които допринасят за авторитета на страната ни и участват активно в развитието на цифровия пазар. Прави впечатление, че имаме недостиг на работна ръка в тази сфера. В момента най-големият недостиг е на квалифицирана работна ръка, затова усилията се насочват към обучението на такива кадри. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа по време на кръгла маса: „Технологии и цифров единен пазар: възможности и предизвикателства“, предаде репортер на Novini.bg.

Той посочи, че е изключително важно да се проведе смислен диалог, а не да има политическо противопоставяне без да се предлага алтернатива. „Страната ни се нуждае от един граждански диалог, който да покаже какви са възможностите ни и да постигнем по-голям коефицент на полезно действие. Убеден съм, че това което започнахме, ще даде добри резултати“, посочи Цветанов.

По думите му, имаме капацитет да отговорим на потребностите и необходимостите на ЕС в сферата на цифровия пазар. "Убеден съм, че с кръглите маси, което правим ще подпомогнем образователния процес за различните възрастови групи", каза Цветанов и допълни, че ученето през целия живот е изключително важно.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1722 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
galina peshtenska

2018.10.30 | 10:10

10
Квалифицираната работна ръка ще се появи сама, когато види свобода от държавна диктатура, реформи в ключови сектори, продава земя на чужденци, приема имигранти и гради силна социална система...Защото богатата държава се измерва по социалната й система...Няма човек на земята, който да желае да живее цял живот на социални помощи...Има държава, която краде и лъже от социалната материална база, финанси, работна ръка...Същата тази фалшива държава определя и налага таван на възрастта, кой кога да учи и да работи и кой кога да умре...Тази държава е превърната в сутеньорски управленски субект на партийните й бардаци...С проститутските й работници...
Гошо Хубавеца

2018.10.30 | 07:12

9
Цвъки тая празна кратуна има ли поне малко мозък освен този който ти е да отидеш до парламента и обратно в къщи? Имало липса на кадри в цифровия пазар, абе теле вия имате липса на кадри не само там като започнете от правителството, парламента та до обикновените заводи все е липса и нормално за жълтите ви стотинки няма кой да ви робува. Имате възможност да отговорите на нуждите на ЕС, абе пинокио ти ли ще отговаряш на тези нужди смешко че то младите специалисти ако чакаха на теб да са умрели досега в американската ви колония. Те сами знаят пътя до летището и посоката която да хванат,а вие ги хванете знаеш къде. Докато на тия кръгли маси само плямпате неща от които изобщо не разбирате кадри няма да имате или тия маси ги правите да не умрете от глад че не сте свикнали да си плащате,а така нещо поплямпате не че някой ви слуша пък после с нашите пари хайде на масата само че без репортери, това са вашите кръгли маси.

2018.10.29 | 21:07

8
Кадърните напускат ГРОБАРИЯ! Да Ви Е,Б,А мизерните заплати!

2018.10.29 | 13:30

7
Цвъки, имаш ли идея колко стотин супер специалиста изгонихе миналата година с акция "данък дивидент"? Айде хаирлия да са ви 20те събрани милиона и 500те пропуснати за следващите десетина години. Когато пожарникар-бодигард и физкултурник-консултант управляват държавата - така ще е. Няма да има технически и интелектуален елит, само чалга и роми гласоподаватели.

2018.10.29 | 13:03

6
ГОСПОДИН ЦВЕТАНОВ, ВИЕ РАБОТИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ! БРАВО!

2018.10.29 | 13:00

5
Що ти разбира поцинкованата кофа от електроника, седесарска мутро, та се вреш в наука за която нямаш пипе. Плямпай за кохезията или се скрий да не дразниш народа.

2018.10.29 | 11:39

4
Естествено, че има и ще има още по-голям олигофренчо!
ХБ Китай

2018.10.29 | 11:37

3
От цвъки нищо не става. Седнал да говори за цифров пазар, и всъщност няма и беглата идея какво точно означава. Той си мисли че е на женския пазар.
Някой си

2018.10.29 | 10:55

2
Смени репертоара ЦветанЪт на мисълта, до сега слушахме за евроатлантическите ценности, от днес лозунга е - Цифровизация,цифровизация и пак цифровизация!
Добре де разбрахме че Гаргамел си е бил в България.

2018.10.29 | 10:33

1
абе шашкъни, защо не бачкат лайковете в цензурирания ви сайт!??!?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини