Младен Маринов: Борбата с трафика на хора е изключителен приоритет на МВР и правителството

  • 25 октомври 2018 11:14

  • 675
  • 0
Младен Маринов: Борбата с трафика на хора е изключителен приоритет на МВР и правителството
© Novini.bg

Темите за борбата с трафика на хора и киберсигурността стоят високо в дневния ред както на ниво Европейски съюз, така и в МВР и правителството. Това каза министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, по време на конференцията "Трафик на хора и киберпрестъпления", която се провежда в София по повод Европейския ден за борба с трафика на хора, предаде репортер на Novini.bg

Високите технологии и възможноста за бърз обмен на данни благоприятстват и престъпната дейност, кaквито са трафикът на хора и киберпрестъпността. Програмата на правителството извежда борбата с трафика на хора в свой приоритет, който следва да бъде изпълнен с интегриран подход, заяви Маринов. По думите му, това включва ранно идентифициране на жертвите, засилване и подобряване на взаимодействието на институциите на всички нива.

Преследването на този вид престъпна дейност е изключителен приоритет на МВР и правителството. Тези престъпления имат трансационален характер, което предполага много високо доверие между службите на всички държави членки на Европейския съюз, които противодействат на този вид дейност. Много е важно при това взаимодействие да има непрекъснат обмен на данни. В това отношение МВР има значителни успехи. С това се занимава ГДБОП и по-специално отделът за борба с киберпрестъпленията, посочи вътрешният министър, като уточни, че за периода януари-септември 2018 година са проведени осем съвместни разследвания между България и други държави от Европейския съюз, като пет от разследванията са свързани с трафика на хора.

Трябва да използваме пълния капацитет, който могат да предложат европейските агенции за борба с трафика на хора, отбеляза Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,.

Една от основните задачи, които стоят пред мен като министър, е да осигуря добър ресурс, както и да осигуря добра комуникация между МВР, прокуратурата и следствените органи, за да може да се противодейства на организираната престъпност. Двойно е повишен капацитетът на звеното, осигурено е снабдяване с необходимите компютри, софтуер и хардуер, изключително внимание се обръща и на служителите на МВР, които се занимават с тази дейност. Това ще бъде акцент в моята работа, каза още министърът на вътрешните работи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
675 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини