Цветанов се срещна с бившия министър на отбраната на Албания Фатмир Медиу

  • 24 октомври 2018 13:37

  • 1926
  • 1
Цветанов се срещна с бившия министър на отбраната на Албания Фатмир Медиу
© Пресцентър на ГЕРБ

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа проведе работна среща с Фатмир Медиу, който е бивш министър на отбраната на Албания и настоящ народен представител в албанския парламент.

По време на срещата бе обсъдена политическата ситуация в Западните Балкани и възможностите за засилване на парламентарното сътрудничество в сектор „Сигурност“, предадоха още от пресцентъра на ГЕРБ.

„Съвместната работа за справяне с общите предизвикателства пред сигурността в региона и в Европа е ключова за успеха на нашите усилия, защото проблемите, пред които сме изправени, са с транснационален характер и заедно ще сме много по- ефективни в противодействието на организираната престъпност, радикализацията, тероризма, контрабандата и миграционния натиск“, подчерта Цветанов.

Двамата се обединиха около становището, че изключително важен резултат от Българското председателство на Съвета на ЕС е поставянето на европейската перспектива за страните от Западните Балкани на водещо място сред акцентите в дневния ред на ЕС. Според Медиу европейският и евро-атлантическият път за развитие на региона са без алтернатива, а ролята и подкрепата на България са ключови. В срещата се включи и депутатът от парламентарната група на ГЕРБ и член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Пламен Нунев.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1926 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.10.24 | 16:55

1
Щом се харесват- да се вземат!

Добави коментар

Водещи новини