Михаил Миков: Държавата трябва да се върне в здравеопазването

  • 24 октомври 2018 09:01

  • 1548
  • 1
Михаил Миков: Държавата трябва да се върне в здравеопазването
© Bulgaria on air

В един вот на недоверие трябва да се очертае ясната алтернатива. И във "Визия за България" тази алтернатива по отношение на здравеопазването е съвсем ясна – връщането на държавата в здравеопазването. Това е пътят. В крайна сметка здравето не е стока. Не може Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през да говори за конкуренция в здравеопазването. Кой с кого се конкурира? В тази сфера няма пазар, има Конституция, която казва, че здравеопазването трябва да е достъпно и безплатно, ако си плащаш здравните осигуровки. А в момента все си плащаш.

Това коментира в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR бившият председател на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно относно днешния вот на недоверие на тема "Здравеопазване".

По отношение на вътрешните раздори в опозицията Миков смята, че Националният съвет на партията трябва да бъде свикан колкото е възможно по-скоро.

,,Не, не давам никакво последно предупреждение на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, а мотивирано искане за свикване на Националния съвет, за да обсъдим случая с вестник "Дума". Хората, които сме се подписали в този иск целим да обсъдим не само ситуацията около партийния орган, но също така стилът и моделът на БСП, които трябва да бъдат преразгледани. Трябва да се акцентира повече върху колективността, защото знаете, че по принцип левите партии са по-колективни, а десните са по-лидерски'', допълни Миков.

По думите му Визия за България е чудесен документ, но все пак трябва да се нанесат някои корекции.

,,Когато утре от БСП започнат да търсят партньори за управление от центъра или десницата, тези партньори при всички случаи ще настояват за промени във визията'', заяви бившият лидер на партията.

,,Статуквото се запазва, но се променя едно нещо – населението на страната намалява. Инфлацията расте. Не се променят единствено доходите. А именно това са важните теми, а не кухненските скандали в малката коалиция. Всичко това се трупа и в крайна сметка се отразява на обществото'', сподели Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

,,БСП трябва бавно и упорито да вади аргументите си, да завоюва малки победи. На Европейските избори за парламент БСП трябва да докаже, че върви нагоре. Винаги трябва да имаш готовност за предсрочни избори, защото не се знае кога Борисов ще хвърли поредната оставка'', коментира още той.

Накрая той сподели, че президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на проявява здравословна критичност.

,,Президентът проявява здравословна критичност и много от неговите идеи могат да бъдат възприети от управляващите. Той се опитва да бъде говорител на обществените нагласи и според мен е редно управляващите да се вслушат в думите му. В крайна сметка той трябва да отправя послания, както е по Конституция'', завърши Миков.

 

Последвайте канала на

Владимир Василев
1548 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Русофил - парцал

2018.10.24 | 09:40

1
Защо всеки ден давате трибуна на червените терористи? Гледате ги с интерес като някакви ментори.

Добави коментар

Водещи новини