Михаил Миков: Вестник "Дума" не е на Нинова, а на партията

  • 18 октомври 2018 18:45

  • 2580
  • 6
Михаил Миков: Вестник "Дума" не е на Нинова, а на партията
© Кадър: БНТ

Госпожа Нинова трябва да разбере, че в-к "Дума" не е неин вестник, а на цялата партия. Тя не може да определя редакционния му екип. Свободата на словото не може да бъде подчинена на този или онзи. Това коментира в студиото на "Още от деня" по БНТ бившият лидер на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно по повод смяната на главния редактор на вестника.

Относно предстоящия вот на недоверие по темата със здравеопазването бившият председател на БСП счита, че по този въпрос опозицията, бидейки социална партия, е длъжна да бъде най-активна.

,,Сега е моментът да се представят визионерските виждания в здравеопазването. А този, който е измислил идеята хората да доплащат за здравето си, заслужава да получи санкции. Реформа с наливане на пари не се прави. Трябва и дискусия по темата'', добави Миков.

,,БСП винаги е била партия с колективно ръководство. В цял свят лявото е по-колективистично, докато дясното е по-лидерско. В момента се иска разум, разбиране, обсъждане на ситуацията около "Дума"… Да се иска оставката на Нинова е най-лесно. Но нека да ѝ дадем още шанс, на нея и на Изпълнителното бюро. Стига с тия вътрешнопартийни раздори. Трябват мотиви, аргументи, а не конфликти'', заяви още той.

,,БСП сега разполага с 2 пъти по-голяма субсидия и въпреки това отслабваме влиянието си на отделни места. Това трябва да се говори, да се анализира. Ръководството трябва да обединява, а не да разделя партията'', завърши Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

 

Последвайте канала на

Владимир Василев
2580 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
К. Нинова - Ликвидатор на БСП

2018.10.19 | 07:43

6
Браво на Курнелка ,браво ,браво ,браво !!! Така качествено емава байката на БСП ,че ако продължи в същия дух (или не я изритат от БСП крайно спешно) - на следващи избори - БСП няма да прескочат 4-ри процентната бариера ! За което - горещо благодарим !

2018.10.18 | 21:08

5
А на кой е партията ви Миков?...И наистина ли още се имате за социална партия?
коригирайте се

2018.10.18 | 19:54

4
Другари на хиените , партийният ви парцал от 20 години не се нарича от читателите ви -- ДУМА , а по-близкото до същността на крадливата ви и пагубна за България секта -- ЧУМА !
!?

2018.10.18 | 19:34

3
подлец
Умник Гюро

2018.10.18 | 19:23

2
Даже и Мишо Миков е готов да се откаже от БКП/БСП на Курнелия Лъжкиньова. Наздраве, Мише!

2018.10.18 | 18:59

1
налапай дулото, другарю!!!!

Добави коментар

Водещи новини