Делян Добрев: Няма по-голяма гаранция на доставките на газ от собствения добив

Проучванията в дълбоко Черно море, които започнаха в средата на 2012 г., са много важни. Хубаво би било да има повече информация в доклада за националната сигурност за следващата година за проучванията, които се правят в Черно море. Това каза депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по енергетика Делян Добрев по време на дебатите по доклада за националната сигурност на България за 2017 г.

Той коментира проучванията в трите блока в дълбоко Черно море. „В първия блок „Хан Аспарух" предстои трети проучвателен сондаж. Това е изключително важно и е свързано с националната сигурност. Няма по-голяма гаранция на доставките на газ от собствения добив. Няма как външна заплаха да го застраши“, подчерта Добрев. „През следващата година очакваме да има проучвателен сондаж и в блок „Силистар“. В блок „Хан Тервел“ имаше две процедури, имаше процедури за концесия на този блок, но нямаше желаещи“, обясни депутатът от ГЕРБ.

Според него сега е добър момент да се рестартира процедурата за концесия на този блок. Той припомни, че в средата на годината в парламента са променили Закона за енергетиката, в частта, касаеща хранилищата за газ. „Дадохме възможност да се изгради в България второ газохранилище, което наистина е важно за плановете за развитие на газов хъб „Балкан“ и изобщо за страната като сигурност на доставките“, допълни Добрев.

 

Коментари

  1. 2018.10.17 | 17:28
    Za6to ne dadete Calata bulgariya na konsesiya. Prodajnici. Okradohte calata bulgariya.
  2. 2018.10.17 | 14:33
    За бедните българи, които не знаят какво прави Фатмака при Кралицата на Великобритания: тя просто ще заповяда на Фатмака да съдействува за връщане на имотите на Симеон Сакскобургота. Кралицата е негова леля и няма намерение да се раздели с имотите си в България. Анатема.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет