Бисер Петков с подробности за законопроекта, касаещ майките на деца с увреждания. Всички мерки в него са финансово обезщетени

  • 17 октомври 2018 11:20

  • 923
  • 0
Бисер Петков с подробности за законопроекта, касаещ майките на деца с увреждания. Всички мерки в него са финансово обезщетени
©

Министърът на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  коментира мерките и правата на хората с увреждания, които са заложени в Законопроекта. Той съобщи пред журналисти в Министерски съвет, че всичко е обезщетено в рамките на една година.

„Благодаря на премиера и на колегите за това, че подкрепиха финализирането на изготвянето на законорпекта. До края на седмицата той ще бъде внесен в НС и ще започне неговото разглеждане. Искам да подчертая, че правата на хората с увреждания и мерките, предвидени в законопроекта, са обезпечени за следващата година с финансов ресурс общо от 486 млн. лв., който консолидира наличния финансов ресурс за тази политика в Министерството на труда и социалната политика, 133 млн. лв. от бюджета на Държавното обществено осигуряване, които се плащат сега като социални инвалидни пенсии в непълен размер, и допълнителните 150 млн. лв., които премиерът и правителството обещаха. Искам да благодаря на премиера и на колегите, че подкрепиха финализирането на законопроекта“, каза министърът.

„Днес лично ще уведомя протестиращите майки и омбудсмана Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на за решението на Министерски съвет“, съобщи Петков.

„Законопроектът за социалните услуги също е подложен на обществено обсъждане. Очакваме в рамките на едномесечен срок заинтересованите страни да представят мнения и становища“, информира министърът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
923 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини