Проф. Георги Михайлов: България има най-лошите здравни показатели в Европа

  • 15 октомври 2018 17:23

  • 1545
  • 6
Проф. Георги Михайлов: България има най-лошите здравни показатели в Европа
©

България има най-лошите здравни показатели в Европа. Страната ни е първа по смъртност в Европа. Това е на фона на демографската катастрофа, която има в страната. Това каза депутатът от БСП проф. Георги Михайлов в предаването "Лице в лице" по БТВ по повод внесения вот на недоверие по темата "Здравеопазване".

Най-ниска смъртност в Европа има във Франция. Между нея и България разликата е 10 единици, добави той.

На въпрос защо именно сега се внася този вот на недоверие от БСП припомниха, че другата опозиционна сила ДПС бе предложила първия вот да е на тема "Здравеопазване", но от левицата е бил даден толеранс. „Ние предложихме друг значим проблем за първи вот на недоверие. Сменят се здравни министри, сменят се управители на НЗОК, но качеството на здравеопазването не се променя“, коментира проф. Михайлов.

„Най-много се надяваме, че проблемът в здравеопазването ни ще е надпартиен. Той изисква сериозен политически консенсус. Предлагат ни се само проблеми на здравноосигурителния модел, но не и решенията. Министърът на здравеопазването не ръководи реално НЗОК. Можем да определим Касата като част от Министерство на финансите. Правителството не свърши своята работа не само през последните 8 месеца, а пред последните 9 години“, заяви депутатът от БСП.

„Нашата алтернатива в здравеопазването е показана във „Визия за България“. Има сериозни дискусии в страната и в редиците на БСП. Целта е програмата, която предлагаме да може да се допълва, след сондиране на мнения“.

От БСП вярват, че във финалния вариант на документа ще се изпипат детайлите за нов начин на управление на страната.


 

 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1545 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2018.10.15 | 20:44

6
Марко Тотев не си, но тъпанар си.
Манев

2018.10.15 | 20:42

5
Професоре след като сте толкова вещи защо не го оправихте това здравеопазване когато имахте възможност, на приказки и даване на акъл безпорно сте много добри.
dimo

2018.10.15 | 20:16

4
Profesorskata titla,taka Vie dadena dr.Michajlov,kakvo ste napravili vie za zdraveopazvaneto,samo se oplakvate i kradete narodni pari,poglednete si fizionomijata,kato sopar ste.
Праведен

2018.10.15 | 19:37

3
А, затова пък вие имате, най-добрите парични, такива......
Умник Гюро

2018.10.15 | 19:04

2
Бъдещето на Българския народ не включва терористичната партия БКП/БСП.
на крак , о мандраджийски обирджии

2018.10.15 | 17:46

1
Този ли гьон е набутал хематологичната болница с 23 милиона лева ? Прилича ми много на Оня Бенчо , да не са братчеди ?

Добави коментар

Водещи новини