БСП скочи срещу продажбата на къщата на Яворов

  • 13 октомври 2018 14:27

  • 2460
  • 3
БСП скочи срещу продажбата на къщата на Яворов
© БСП, пресцентър

Жените социалистки от град София излязоха с позиция по повод продажбата от частен съдебен изпълнител на къщата на Яворов в София, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Те се обръщат към кмета Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и искат общината да участва в търга и да закупи имота. Настояват общинските съветници да внесат такова предложение в комисията по култура. Социалистките полчиха подкрепа от колежките си от Монтана, Враца и  Видин на конференция в Монтана, която обсъжда демографската криза и мерките в помощ на младите семейства, майките и децата.

"Къщата музей на Пейо Яворов е паметник на културата. Яворов е един от най-ярките символи на българската култура и духовност. Призоваваме кмета Фандъкова да направи всичко възможно общината да придобие собствеността. Тя може да я предостави за ползване на Съюза на българските писатели и  това място да не пустее и да не се руши, а да се превърне в средище на българщината и духовността", заяви председателят на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, която участва в конференцията на жените социалистки в Монтана.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2460 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Умник Гюро

2018.10.13 | 19:50

3
Спешно трябва да се приеме Закон за Защита на Държавата. БСП/БКП да се обяви извън закона заради геноцид над българския народ и участие в международен тероризъм.
да дават те парите

2018.10.13 | 19:28

2
ДА ИЗВАДЯТ МАНГИЗИ ОТ СУБСИДИИТЕ И ДА СИ КУПЯТ КАКВОТО ИСКАТ! С НАШИТЕ ПАРИ НЕ МОГАТ ДА КУПУВАТ НИЩО, ОСОБЕНО ПЪК ЗА СБП, ДЕТО ВЕЧЕ ЧЛЕНУВА "КУЦО И САКАТО"! АМАН ОТ ПРИЗИВИТЕ НА ТАЯ ДРУГАРКА, ДЕТО Е ДОСЕГА НЕ КАЗВА И ДУМА ЗА КУПЕНИЯ ОТ ДОГАН ТЕЦ И НАЛЕТИТЕ В ДЖОБА МУ 30 МИЛИОНА за "СТУДЕН РЕЗЕРВ"? ЯВОРОВИЯ МУЗЕЙ ТРЯБВА ДА Е В РОДНИЯ МУ ГРАД!

2018.10.13 | 17:27

1
бсп са най-глупавите същества

Добави коментар

Водещи новини