Нинова: Критикуващият грешките на Европа е повече европеец, отколкото този, който ги приема мълчалив

  • 14 април 2018 19:51

  • 2002
  • 10
Нинова: Критикуващият грешките на Европа е повече европеец, отколкото този, който ги приема мълчалив
© БСП

"Този, който критикува грешките на Европа, особено, когато тя се управлява от десни партии, е повече европеец, отколкото този, който приема тези грешки мълчаливо."

Това каза лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за по време на срещата си с лидери на младите социалисти от цяла Европа, която се провежда в София, съобщиха от пресцентъра на партията. Тя отчете, че опонентите на БСП са им лепнали етикет, че са антиевропейска партия. „Например, защото поставих въпроса да няма двойни стандарти в храните и казах- искам моят, българският народ, да бъде равнопоставен на другите народи, да няма двойни стандарти. Обвиниха ни, че това е антиевропейско говорене“, коментира Нинова. Според нея да критикуваш и да предлагаш алтернатива- означава, че търсиш развитие. Тя посочи, че БСП иска единна и силна Европа, както и равни възможности за европейските граждани. 
 
"Когато народът ни реши, че българските социалисти трябва да управляват страната, политиките за младите хора ще бъдат факт." Това каза лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за по време на срещата си с младежи от цяла Европа в София. „Ще бъдем по-силни, ако заедно се обединяваме и прилагаме такива политики и предложения във всички държави в Европа. За целта- трябва да ангажираме младите хора в такава политика. В България много от младите не се интересуват от политика. Направихме едно проучване- защо това е така. Най-много от тях ни отговориха, че никой не ги пита“, коментира Нинова.

Тя посочи, че не споделя мнението, че мигрантите ще решат демографските проблеми. „Казвам го, защото за нас и за много от вашите държави, демографската катастрофа е проблем. Бих искала, чрез въпроса за демографията, да премина към младежките политики, защото един от начините за решаване на този проблем е политика към младите, към семействата, към децата“, коментира Нинова. Тя подчерта, че в България правителството не води политика за младите семейства. „Това, което ние предлагаме, като законодателство и като политики, се отхвърля без сериозни аргументи. Например- семейно подоходно облагане с облекчаване на данъци за млади семейства с две и три деца – да плащат по-малко данъци“, допълни Нинова.

Тя посочи, че друг проблем, който трябва да се решава, е корупцията. „За съжаление,  ние сме на първите места по корупция и чувството за несправедливост у хората е още един голям проблем за политиците“, допълни Нинова. Тя посочи, че всяка държава решава този проблем със собствени средства и законодателство, но има и трансгранични престъпления. „Надяваме се общата европейска прокуратура да ги решава“, коментира Нинова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2002 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2018.04.15 | 15:57

10
Много глупости изговаряш Нинова и много лъжи
опорна точка

2018.04.15 | 15:57

9
Не прикривайте възхищението си от кака Кури тролчета изроди мои!! Къде е БСП$ДПС, къде е Европа? Нерде Ямбол - нерде Стамбол, ама се писа по голям католик от папата хи хи
Отврат

2018.04.15 | 15:56

8
ПАЧА СЛАНИНЕСТА
решение

2018.04.15 | 15:56

6
Когато БСП дойде на власт ше се бори с демографскио проблем . " У всяка къща говеда, у всеки комунист две"-комунетата ше праят по пет и нема а ги пращат по европата. Ше копат нашенските ниви и ше пасат говедата.
какво ти решение

2018.04.15 | 15:56

7
Комунист и работа?-нещо си се объркал, еле пък раждаемост. Че те са научени на лъжи и кражби като циганите.
пурко

2018.04.15 | 15:56

5
Само с критика не става, иска се работа. А вас по ви бива в далаверите ,приватизирането и баламосването.
dekameron

2018.04.15 | 14:03

4
e da g-jo ninova no vie govorite za evro slugite kato bocko merkelov a znaete prednaznacenieto na slugite e da malcat.
kurnel4e vra6tai

2018.04.15 | 14:03

3
dengite ot texnoimpeks....
kurnel4e vra6tai

2018.04.15 | 14:03

2
dengite ot texnoimpeks....

2018.04.15 | 14:03

1
Съжелявам, ама сте прекалено корумпирани. Герб и те са, ама на фирмено ниво, вие на повсеместно.

Добави коментар

Водещи новини