Председателят на Комисията по отбрана ген. Попов разговаря с румънския си колега

  • 12 октомври 2018 15:08

  • 540
  • 0
Председателят на Комисията по отбрана ген. Попов разговаря с румънския си колега
©

Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов разговаря с председателя на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност на Камарата на представителите на румънския парламент Дорел-Георге Къпрар и с председателя на Комисията по външни работи на Сената на Румъния Кристиян-Сорин Димитреску, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Парламентарна делегация, водена от ген. Константин Попов, участва в Парламентарната конференция за общата външна политика и политика на сигурност (ОВППС) и Общата политика за сигурност и отбрана (ОПСО) във Виена, Австрия. В състава на делегацията са народните представители Полина Христова и Георги Михайлов.

Сред темите на срещата с председателя на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност на Камарата на представителите на румънския парламент Дорел-Георге Къпрар беше предстоящата визита на румънския парламентарист в България по покана на председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред на Народното събрание Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Българският опит във връзка с организирането и провеждането на Парламентарното измерение на председателството на Съвета на Европейския съюз беше темата на разговора на председателя на Комисията по отбрана ген. Константин Попов с председателя на Комисията по външни работи на Сената на Румъния Кристиян-Сорин Димитреску. За Румъния е важно през 2019 г., когато е нейното председателство, да бъде запазен фокусът върху европейската интеграция на страните от Западните Балкани, подчерта Кристиян-Сорин Димитреску.

Европейската перспектива пред страните от Западните Балкани и възможностите на ЕС да помогне за подобряване на политическото и хуманитарното положение в Сирия бяха темите на сутрешната сесия на Парламентарната конференция за Общата външна политика и политика на сигурност и Общата политика за сигурност и отбрана във Виена, Австрия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
540 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини