Депутатите ще обсъдят окончателното гласуване на новия закон за спорта

  • 03 октомври 2018 06:36

  • 1177
  • 1
Депутатите ще обсъдят окончателното гласуване на новия закон за спорта
© Novini.bg

Депутатите ще обсъдят окончателното гласуване на законопроекта за физическото възпитание и спорта. Той предвижда спортните клубове да могат да се регистрират като търговски дружества.

Промените в закона за физическото възпитание и спорта, внесени от правителството, предвиждат възможност за безвъзмездно отдаване под наем на спортни обекти и съоръжения, общинска или държавна собственост, за срок до 30 години. Този срок ще важи само за спортен клуб, федерация или обединен спортен клуб, регистриран като юридическо лице с нестопанска цел за обществено полезна дейност.

Спортните клубове ще могат да членуват само в една спортна федерация и ще бъдат задължени да имат наети треньори, за да бъдат вписани в регистъра на спортните федерации.

Новата уредба на спортните федерации предвижда издаването на безсрочен спортен лиценз от министъра на младежта и спорта и засилен последващ контрол върху федерациите, притежаващи лицензи. Предвидено е финансиране с публични средства да могат да получават само федерации, които имат не по-малко от 20 членове.

Предвижда се като първа точка в четвъртък парламентът да обсъди на второ четене промени в Закона за обществените поръчки.

Избор на съдия в Конституционния съд от квотата на Народното събрание е предвиден като първа точка в петък.

Последвайте канала на

Novini.bg
1177 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.10.03 | 09:09

1
милиарди потъват всяка година - резултати НУЛА...и безбройни делегации хрантутници...

Добави коментар

Водещи новини