БСП представи "Визия за България" пред пенсионери и бивши военни в Разград

  • 11 октомври 2018 17:39

  • 1932
  • 5
БСП представи "Визия за България" пред пенсионери и бивши военни в Разград
© БСП

Преизчисляването на пенсиите и защитата на възрастните хора бяха основните теми, които поставиха представителите на пенсионерските клубове в Разград на среща с народните представители Виолета Желева, Димитър Данчев, Денчо Бояджиев и  Веска Ненчева, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Възрастните хора коментираха, че е  несправедливо да работиш 40 години , а пенсията ти да е 205 лв, при 200 лв. минимална пенсия. Те заявиха, че приемат предложеното във "Визия за България"- преизчисляване на всички пенсии, отпуснати до 31 декември 2015 г. с актуалния среден осигурителен доход, както и социалния пакет, предложен в документа.  "България се нуждае от по-динамично развитие на заплатите. Затова нашата политика по доходите включва цел за минимални възнаграждения, не по-малки от 60% от средната работна заплата за страната за предходната година, както и по-справедливи ставки за заплащане на нощния труд и труда в извънработно време.“, каза народният представител Виолета Желева. По въпросите, свързани с проблемите в образованието, народният представител Веска Ненчева заяви, че  в закона  липсва дългосрочна и далновидна политика за развитието на сектора. "Затова във Визията предлагаме нова философия, с която се цели качество на образованието"- коментира тя. Добави, че след приключване на образованието си, българските граждани трябва да са образовани, знаещи, можещи, обичащи родината, готови за ефективно участие в обществения живот.  Народният представител Димитър Данчев каза, че за да се стимулира работата на бизнеса, във "Визия за България" са предвидени: намаляване на административните пречки пред бизнеса, изкореняване на корупцията, подобряване на инфраструктурата, поддържане на стабилна политическа среда, подобряване на работата на администрацията и съдебната система.

Семейна реализация в армията, военната подготовка на младежта в училищни и извънкласни форми, преодоляването на корупцията в силовите министерства, мястото на спецслужбите в помощ на държавата- бяха само част от темите, поставени на срещата на  народните представители Николай Цонков, Кольо Милев, Славчо Велков, Георги Андреев и Иван Ченчев с офицерите и сержантите от запаса в Разград. Те заявиха, че подкрепят политиките за увеличаване на доходите, въвеждане на прогресивно подоходното облагане и необлагаем минимум, заложени във "Визия за България". Офицерите и сержантите от запаса поискаха и закон за запасното войнство с широк обхват, включващ  запасните от полицията и пожарната .

 "Военноприложните спортове могат да бъдат част от обучението на младите хора, а защо не и да се мисли за връщане на военните първенства по някои видове спорт", каза народният представител Иван Ченчев. Той добави, че Визията е с широк обхват и касае всички секторни политики и проблемите на всички граждани на страната. Народният представител Николай Цонков каза, че заедно с всички запасни офицери, сержанти и войници, левицата иска да изгради нов модел, чрез който да бъде  преодоляна кризата, в която е изпаднала българската армия. "Искаме тя да бъде модерна и боеспособна", каза още Цонков. „Идваме при вас, за да ви чуем, да се изготвят предложения за допълване на Визията“, заяви депутатът Славчо Велков. Той подчерта, че Визията не е предизборна платформа,  а документ за бъдещото развитие на страната ни, който при бъдещо спечелване на изборите,  да се превърне в управленска програма. "В момента има дълбока криза на кадри в страната. Армията ни има сериозни проблеми. Трябва да се увеличи заплащането на военнослужещите. Осезаемо се чувства дефицит на кадри там“, каза народният представител ген. Кольо Милев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1932 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.10.11 | 22:11

5
Спрете да ни занимавате с ГЛУПОСТИ

2018.10.11 | 20:17

4
Какво ще рече, пенсионери и бивши военни? Това е електоратът на БСП, за наше успокоение.
Умник Гюро

2018.10.11 | 18:45

3
Българският народ трябва незабавно да се отърве от терористичната партия БКП/БСП. Тази терористична антибългарска организация продължава и днес войната срещу независима България. Тази терористична клика е финансирана директно от руско-болшевишките тайни служби, както и от еврейско-масонските банки на Ротшилд, Варбург, Шиф, Сорос, Рокфелер. Комунистите извън закона - сега!
machete

2018.10.11 | 18:44

2
А пенсионираните военни какво казаха за пенсиите от 205 лв. след 40 г. работа? Нищо ли? Тях това не ги засяга. Те работят по 20 г. и рано, рано прибират по 600-900 лв. пенсийка Ама и едни 20 000 лв. за изпроводяк.
hahaha

2018.10.11 | 17:59

1
А пред индийският електорат, кога ще я представят тази "визия"?!?! Гиди мръсни сливи, немити!!

Добави коментар

Водещи новини