Цветанов за убийството в Русе: Много хора изговориха небивалици и неистини, сега е редно да замълчат (видео)

Всичко, което се изля по международните медии и това, което направиха някои български граждани, бе да се създаде усещането за нестабилност в държавата. Българските институции работят прекрасно. Те си свършиха работата. Искам да благодаря и на Федерална Република Германия за оказаната помощ.

Това каза в интервю за предаването "Патарински live" по Канал 3 председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Той коментира темата за убийството на журналистката от Русе Виктория Маринова и действията на институциите. "В момента има силна емоция. Ще разберете как ще гласуваме относно кандидатурата на Манфред Вебер. Много бяхме накърнени за усилията, които полагат българските институции. Аз съм убеден, че времето ще покаже това, което е най-правилно. Полицията не работи под натиск. Тя разследва всяко едно престъпление. Натискът е полезен, когато е креативен и градивен. Когато натискът е свързан с обиди и недоверие, той само пречи. Българските институции работят за обществото. Аз съм бил вътрешен министър и знам какъв беше натиска към мен заради убийството на Яна в Борисовата градина. Атакуваха ме персонално, но преглътнах всичко, защото вярвах на българските правоохранителни органи. Заради денонщната работа на полицаи и прокуратура бяха разкрити всички тежки престъпления и извършителите получиха своите наказания", даде пример Цветанов.

"Изпълняваме обещанието си към обществото, което сме дали в управленската си програма. Полицията трябва да бъде обезпечена, за да изпълнява своите задължения. Времето, в което убиеца на Виктория е напуснал страната, е много кратко. Полицията е проверявала много лица и алибитата им. Това е много по обем работа. Знам го от личен опит. ДНК профилът на убиеца е изведен по един безупречен начин. Има и находка в дома му. Институциите работиха изключително координирано. Операцията по задържането му бе проведена много добре. Не трябва да се подаваме на емоции. Всеки трябва да работи за създаване на интегритет на ромската общност. Не трябва да се делят хората по етнически произход", призова той.

"Всички като граждани и общество трябва да се замислим дали полагаме грижи за възпитание на нашите деца. Според мен, ние като родители допринасяме за тази агресия сред нашите деца. Знаете колко случаи има, когато родител отива и взима страната на детето си без да е запознат с целия случай. Всички трябва да осъждаме постъпката на убиеца от Русе. Трябва да имаме нулева толерантност към подобно поведение. Всички трябва да допринасяме за нормалността в обществото. Включително и ние тук в парламента. Не може тук да цари една обстановка на агресивност, напрежение и конфликт и да очакваш, че навън в обществото ще бъде по-спокойно", каза още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

"Въздаржахме се от коментари по темата за убийството в Русе, защото вярвам на българските институции. Вчера казах: нека всички да замълчим. Не знам как се чувстват тези хора, които за последните дни изговориха толкова небивалици, толкова неситини, проявиха толкова агресивност в поведението си. Не знам как ще погледнат в очите служителите на правоохранителната система, на които ние винаги се опираме при тези тежки престъпления. Сега е редно тези хора да замълчат. МВР и прокуратурата координираха действията си. Съдът също си свърши работата и в най-бързо време ще могат да бъдат повдигнати обвинения", завърши председателят на ПГ на ГЕРБ.

Коментари

 1. 2018.10.11 | 06:45
  Най добре ти да замълчиш за винаги!!!
 2. 2018.10.11 | 06:42
  Тикво ти гнусна! Като се вдигне шум за някое убииство и бързо бързо ги разкривате с някъкви недодялано скалъпени истории! Историята с тоя мангал намирисва доста ! Ще видим накрая какво ще излезе.....
 3. 2018.10.11 | 00:51
  Електората пак не е виновен...
 4. 2018.10.10 | 22:54
  Мрете комуняги,не ви се получи! Мачкай ги Цецо!
  1. 2018.10.10 | 23:32
   Говедо
 5. 2018.10.10 | 21:55
  НЕ ПОВТАРЯЙ НА БОКО ДУМИТЕ, СВОЕ МНЕНИЕ НЯМАШ ЛИ?
 6. 2018.10.10 | 21:44
  Всички медии премълчават думата "циганин". Циганин е този, който уби Виктория. Циганите - на сапун. Циганите са дегенерати на расата "хора".
 7. 2018.10.10 | 21:35
  Питам аз група цигани; Днес почивате ли? А те ми отговарят;-Бате ние всеки ден почиваме?????????????
 8. 2018.10.10 | 20:40
  Аз съм гол охлюв.
  1. 2018.10.10 | 21:16
   Нали беше гъз бе симпатяго ?
 9. 2018.10.10 | 21:07
  червените курви че няма да се извинпт няма, те са наглеци, поне наистина да си замълчат!
 10. 2018.10.10 | 20:49
  НЕ ХОРА, А КОМУНИСТИ!
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет