Искрен Веселинов предлага да отпадне съкратеното съдебно следствие за извършителите на умишлени убийства (видео)

  • 10 октомври 2018 10:26

  • 1892
  • 0
Искрен Веселинов предлага да отпадне съкратеното съдебно следствие за извършителите на умишлени убийства (видео)
© Булфото (архив)

Искрен Веселинов от "Обединени патриоти" предлага да отпадне съкратеното съдебно следствие за извършителите на умишлени убийства. Това съобщи депутатът пред журналисти в парламента.

Поводът за предложението за промени в Наказателно-процесуалния кодекс /НПК/ е убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе.

Като всички русенци съм потресен от това престъпление и не мога да остана равнодушен, каза Искрен Веселинов. Той посочи, че това убийство за пореден път поставя въпроса какво се случва с извършителите на тежки престъпления след като бъдат разкрити. Има не един подобен случай, при който те се признават за виновни, възползват се от т. нар. съкратено съдебно следствие, вместо доживотен затвор получават 20 години, излежават от тях 15, след това излизат и отново убиват, коментира Веселинов. По думите му такъв е случаят с убийството на Вероника във Велико Търново.

Искрен Веселинов отбеляза, че преди две години е имало среща с роднини на пострадали от този тип престъпления и всички са били единодушни, че нещо трябва да се направи и институтът на съкратеното съдебно следствие да бъде отменен за тези най-тежки престъпления. Внесохме тогава такова предложение в деловодството на Народното събрание, посочи той. Сега ще поставя пред колегите от парламентарната група отново този проблем и смятам, че ще получа подкрепа, защото това оскърбява чувството на справедливост на българите, каза Веселинов, който е и заместник-председател на ПГ на "Обединени патриоти". Не може след 15 години подобен човек отново да бъде сред нас и отново да заплашва живота на нашите близки, коментира той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1892 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини