Разкриха подробности за ареста на заподозрения за убийството на Виктория Маринова (видео)

  • 10 октомври 2018 09:01

  • 20858
  • 31
Разкриха подробности за ареста на заподозрения за убийството на Виктория Маринова (видео)
© Novini.bg

В хода на работата стигнахме до лице, което снощи беше задържано от немската полиция по наше искане. Лицето е Северин Надеждов Красимиров, роден през 1997 година в град Русе и живущ там. Адресът, който е обитавал, е в близост до местопрестъплението. Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на вътрешните работи Младен Маринов повод ареста на заподозрян за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова.

Лицето има криминална регистрация през 2007 година за кражба на цветни метали. Няма друга криминална регистрация, посочи Маринов.

В хода на работата са иззети достатъчно веществени доказателства, които пряко свързват лицето с жертвата. Част от ДНК експертизите са готови, които дават информация за наличие на ДНК материал по дрехите, с които е бил извършителят. Има негов ДНК материал и върху жертвата. Очакваме още доказателства, които да го свържат с жертвата, заяви вътрешният министър.

До момента всичко говори за спонтанно деяние. Имаме информация, че цялата предишна нощ е употребявал алкохол. Намирал се е близо до мястото на извършване на убийството, посочи Младен Маринов.

Той благодари на криминалистите в МВР. Колегите направиха доста точен профил на лицето и ни дадоха добра насока, заяви Маринов.

Министърът на вътрешните работи припомни, че на 06.10.2018 г. в 14.27 часа е подаден сигналът за намерения труп на Виктория Маринова при крайбрежната алея в Русе. До момента не се изключва нито една версия за убийството - от личния живот до професионалната ѝ дейност. Започната е проверка на всички факти и обстоятелства. Изготвен е списък на лица от криминалния контингент, извършен е оглед, назначени са съответните експертизи. Извършени са множество разпити, обясни Младен Маринов.

От своя страна главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че разследващите разполагат с множество доказателства, че заловеното лице е действителният извършител на убийството на Виктория Маринова.

За кратък период от време при изключителна мобилизация бяха събрани множество доказателства, които сочат лицето Северин Красимиров за сигурния извършител на престъплението. До този етап доказателствата за убийството на Виктория Маринова показват спонтанно нападение, с цел сексуално посегателство, каза Цацаров.

Държавният обвинител поясни още, че обвиняемият ще бъде съден по две престъпления – за изнасилване и за убийство.

Лицето е напуснало страната през Дунав мост и веднага е била издадена европейска заповед за разследване и задържане, добави Цацаров.

Предстои процедура по неговото екстрадиране пред германски съд и привеждане на лицето тук. Разбира се, всички действия по разследването ще продължат, увери още главният прокурор.

В хода на действията не се изключва каквато и да е версия. Разпитани са множество свидетели и нейни колеги. На този етап не можем да твърдим, че убийството е извършено заради работата ѝ, заключи Сотир Цацаров.

Последвайте канала на

Novini.bg
20858 31

Свързани новини

Коментари 31

Добави коментар
БТВ/БСП ВИЗИЯ ЗА РАЗРУХА НА БЪЛГАРИЯ

2018.10.10 | 16:08

31
ГЕНЕРАЛ ПРЕМИЕР БОЙКО БОРИСОВ Е НАЙ ДОБРИЯТ ПРЕМИЕР ВЪВ ВСИЧКИ ВРЕМЕНА НА БЪЛГАРИЯ,ПРЕД НЕГО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЕВРО ПРЕЗИДЕНТИ ПРЕМИЕРИ СА ПЪЛНИ КАНЦЕЛАРСКИ ПЛЪХОВЕ БЛЕДНЕЯТ ПРЕД ИСТИНСКИЯТ ОПИТ НА БОЙКО БОРИСОВ НО МЕДИТЕ ВБЪЛГАРИЯ ГО СЪСИПВАТ ПО ПЛАН НА БСП НО НЙЕ СМЕ МНОГО И ВИ ПОДКРЕПЯМЕ г.БОРИСОВ КАКВОТО И ДА ПРАВЯТ МЕДИТЕ КАКВИТО И ЛЪЖИ И МАНИПОЛАЦИИ ЛЪЖИ ДА ПЛЕТЪТ СЪС БСП НЙЕ СМЕ С ВАС И ЩЕ СМАЖЕМ ВСИЧКИ МАФЙОТИ И ОЛИГАРСИ СЪЗДАДЕНИ ОТ БСП В БЪЛГАРИЯ ЗА ДОБРОТО БЪДЕЩЕ НА БЪЛГАРИЯ
18

2018.10.10 | 09:47

3
I ZA MUTRITE STAVA TAKA MNOGO LESNO SE VDIGAT OVINENIE
БСП ВИЗИЯ ЗА ОБИРА НА БЪЛГАРИЯ

2018.10.10 | 16:07

30
копиленце не заплашвай с то номер че не те виждам БСП/БТВ трол

2018.10.10 | 12:37

29
Това ще е последният костинбродски мандат на мутро-седесарската мафия от Банкя, омразата към костовизма няма да допусне синята мафия отново на власт.
АЛООООО

2018.10.10 | 12:37

28
КАКВО СТАНА С ЛЪЖИТЕ И КОНСПИРАТИВНИТЕ ВИ ТЕОРИИ, КАЖЕТЕ МРЪСНИ ЧЕРВЕНИ ПОМИЯРИ. Е НЕМА ВЛАСТ ДА ВИДИТЕ Н И К О Г А.

2018.10.10 | 12:35

27
Ето я демокрацията на кypвата Надка и циганина Костов, това са евро-атлантическите ценности.

2018.10.10 | 12:33

26
Народът е единодушен, властта е седесарска прогнила мафиотска сбирщина. МВР прикрива престъпленията, затова Президентът беше против Маринов.

2018.10.10 | 12:31

25
Седесарската ченгджийница хвана поредната изкупителна жертва за да замаже бездарието и некомпетнтността си.

2018.10.10 | 12:29

24
Уважаваният английски всекидневник "Гардиън" даде подробна инфорцаия за убийството в седесарса България и прати екип да следи разседването на седесарската полиция от близо.

2018.10.10 | 12:26

23
София и Русе казаха: "махайте се от властта, н ви искаме", протести се готеят и в други градове, Цветанов праща жандармерия да ги откаже.

2018.10.10 | 12:25

22
Немската ТВ Аерде - в центъра на протеста в София срещу омразната седесарска власт, гъзолизните СДС-телевизии предават от съседните сокаци за да омаловажат събитието.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини