Парламентът ще гласува оставката на депутата Николай Нанков

  • 10 октомври 2018 06:41

  • 2373
  • 0
Парламентът ще гласува оставката на депутата Николай Нанков
© Novini.bg

Парламентът ще гласува като първа точка прекратяване пълномощията на народния представител Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е. Това предвижда дневния ред на депутатите за тази седмица.

Мотивите за подадената от Нанков оставка не са ясни. Той се върна в парламента като депутат от ГЕРБ, след като подаде оставка като министър на регионалното развитие заради катастрофата край Своге на 25 август, която отне живота на 20 души. За регионален министър на мястото на Нанков миналия месец бе избрана Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно, която пък преди това беше депутат.

Освен оставката, се очаква народните представители да гласуват на второ четене промени в Закона за защита на класифицираната информация, в Търговския закон и в Закона за държавната собственост.

В проектопрограмата са още първо четене на промени в Закона за авторското право и сродните му права, както и ратификация на международни документи. За четвъртък е предвидено първо четене на промени в Закона за вероизповеданията, както и второ четене на промени в Закона за закрила и развитие на културата и в Закона за културното наследство. Парламентарният контрол по традиция ще е в петък.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2373 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини