Нинова: Имаме коренно различни политики с ДПС - те настояват за демонополизация на НЗОК. Нашата политика не е такава (видео)

  • 09 октомври 2018 13:50

  • 1327
  • 2
Нинова: Имаме коренно различни политики с ДПС - те настояват за демонополизация на НЗОК. Нашата политика не е такава (видео)
© Novini.bg

Предложената от ГЕРБ реформа не представлява реформа в здравеопазването и здравния модел, а промяна на финансирането и  търсене на източници за дофинансиране. Смятаме, че това ще натовари най-бедните и затруднени хора, които и сега трудно имат достъп до здравеопазване. Това заяви лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за след срещата си с представители на Националното сдружение на общинските болници.

"Сега всяка болница си прави собствена процедура за лекарства. Но това не е вариант. Предложихме нашия вариант, който е реформа на регионален принцип. Навлязохме в детайли и за заплатите на лекарите. Изводите ни са, че здравеопазването в този вид не може да продължава. Както и това, че предложените реформи не са е ориентирани към това всеки гражданин да има достъп до здравни грижи", каза още тя.

"Имаме коренно различни политики с ДПС - те настояват за демонополизация на здравната каса. Нашата политика не е такава. Мнозинството изчерпа парламента като начин за водене на истински дебати и това е една от причините да водим извънпарламентарни консултации", допълни Нинова. 

"Срещаме подкрепа от сдружението на общинските болници за много от предложения ни във „Визия за България“", разкри лидерът на БСП.

"Благодарим за поканата на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Бяха обещани някакви мерки за здравеопазването, но нещата не мръднаха. Предложенията са добри, но имаме още детайли за изчистване. Изразявам удовлетвореност от тази среща", завърши председателят на Националното сдружение на общинските болници (НСОБ) д-р Неделчо Тотев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1327 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.10.10 | 05:01

2
След като лъга толкова време, сега като лъжливото овчарче - даже и не четем какво казваш... др. Нинова...
Умник Гюро

2018.10.09 | 16:27

1
Ама вие, червени боклуци, се целувахте с ДПС на Орлов мост!

Добави коментар

Водещи новини