Караянчева: Проблемите на общините ще продължават да бъдат основен ангажимент на законодателната институция

  • 02 октомври 2018 19:09

  • 1589
  • 0
Караянчева: Проблемите на общините ще продължават да бъдат основен ангажимент на законодателната институция
© Народно събрание

Проблемите на общините са и ще продължават да бъдат основен ангажимент на законодателната институция.

Това заяви председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на на 13-ата годишна среща на местните власти, съобщиха от пресцентъра на парламента. Пред членовете на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) председателят на парламента потвърди желанието на Народното събрание да чуе гласа на общините, техните проблеми и начина, по който трябва да променят заедно развитието на България.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на подчерта, че между 44-ото Народно събрание и НСОРБ има активен диалог и успешно партньорство, базирано на подписаното точно преди една година Споразумение за сътрудничество. Аз мисля, че ние заедно успешно изпълняваме една от основните му цели – ефективно взаимодействие между законодателната и местната власт за приемане на качествено законодателство в полза на българските граждани, подчерта председателят на Народното събрание.

Изпълнявайки Споразумението ние работим за още по-активно включване на дневния ред на общините в законодателния процес, заяви Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. В процеса на усъвършенстване на партньорството с местното самоуправление виждам основния потенциал за изграждане на доверие и за успешно икономическо развитие на страната ни, посочи тя.

Убедена съм, че ще продължим нашата взаимна подкрепа, за да дадем ясен сигнал на гражданите, че заедно ще постигнем основните си цели – да гарантираме тяхната сигурност, просперитет и благополучие, обърна се председателят на Народното събрание към представителите на местната власт. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на призова да се продължат усилията за създаването на условия за балансирано и устойчиво развитие, за подобряване на инфраструктурата, за развитие на селското стопанство, за опазването на околната среда, за привличане на нови инвестиции. Всичко това трябва да бъде насочено към жителите на всяка една община, добави тя.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на отбеляза, че Народното събрание и местните власти трябва заедно да влагат усилия за развитието на българските общини, за създаване на повече възможности и условия за реализация на младите хора в България.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1589 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини