Калоян Паргов: БСП пое курс към властта и сега търсим съюзници

  • 07 октомври 2018 15:15

  • 5113
  • 17
Калоян Паргов: БСП пое курс към властта и сега търсим съюзници
©

БСП е наясно с посоката, в която трябва да върви. На фона на политическата криза, тя е само една - курс към властта и търсене на съюзници. Това каза лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов пред телевизия "Европа", съобщиха от пресцентъра на БСП.

"Търсим подкрепа и разширяване на влиянието. "Визия за България" е добър инструмент, който ни дава възможност за диалог с представители на различни браншове и гилдии, с хората. Този проект трябва да начертае пътя за развитие на България, защото сегашният икономически модел на държавата е изчерпан", смятат от БСП.

Според Калоян Паргов, невъзможността на управляващите да се справят с проблемите и да овладеят ситуацията в държавата вече е съвсем очевидна. "Явно вървим към политическа криза, в която единственото решение е премерване на силите на политическите партии, тоест предсрочни парламентарни избори", коментира лидерът на БСП - София.

"Социалното напрежение нараства в следствие на повишението на цената на газа. То ще рефлектира и върху цената на парното, а по-късно и на тока, нека не си правим илюзии, че ще се размине. При приемането на Бюджет 2018 инфлацията беше 2,5%, а сега гони 4%. Ръстът на цените изпреварва ръста на доходите и този факт няма как да не доведе до напрежение. А сме на прага на зимата, която ще бъде тежка. Предвид всички тези фактори, БСП се готви активно за предсрочни избори. На срещите ни с хората при представянето на "Визия за България" чуваме техния глас, той е най-важен за нас. Имаме предвид данните от проучванията на социолозите и политолозите, знаем различните мнения на всички по въпроса за предсрочни парламентарни избори, но най-важно за нас е какво мислят и усещат хората. Защото властта идва от хората".

Калоян Паргов добави, че за вота на недоверие БСП ще търси максимална подкрепа с цел той да е успешен. "Имам предвид дори политически сили, които традиционно не ни подкрепят в този парламент. Ако колегите от "Атака" преценят, че има достатъчно аргументи, може да подкрепят този вот на недоверие. Както и останалите по-малки партии от управляващата коалиция", заяви той. "В момента работим по мотивите по вота на недоверие. Разглеждаме проблемите в здравеопазването в 10-годишен период назад. Всички помним, че точно здравеопазването беше „ахилесовата пета“ и на първото, и на второто правителство на Борисов. Министър на здравеопазването беше и продължава да е най-ветровитият пост. Това показва наличието на много проблеми, невъзможност да бъдат овладяни, както и неумение да бъдат открити адекватни решения. Тоест този вот на недоверие няма предвид само проекта за реформа, който предлага министър Ананиев сега. След като претендираш, че си управлявал добре през всичките тези години, трябва да можеш и да защитиш това твърдение. За съжаление, решението на партиите в парламента да подкрепят или не този вот е политическо, а не зависи от аргументите и фактите, с които се сблъскваме всеки ден".

Председателят на групата на БСП в СОС коментира и качеството на ремонта на централната столична улица "Граф Игнатиев", което предизвика обществено недоволство през седмицата и доведе до протест пред Столична община. "След всичко, което се случи, вече истински съжалявам кмета Фандъкова. Тя демонстрира толкова добри намерения за София през тези 10 години кметуване, а нейният екип и администрацията в Столична община постоянно ги провалят", заяви Калоян Паргов.

"В последната година не веднъж сме я предупреждавали за тези провали. Показвали сме й проблемите и липсата на експертиза у администрацията. Давали сме й доказателства за недоглеждане, за некачествено свършена работа на екипа й, но тя не чуваше нашите сигнали. А при свършен факт всички заедно констатирахме проблемите, до които води некомпетентната и некачествена работа. Ние, като опозиция, сме длъжни да посочваме слабостите, особено при изготвянето на проектите. Правили сме го публично, правили сме го и в лични срещи. Целта ни е да бъдем коректив и да посочваме нередностите, за да бъдат поправени. Не сме си поставяли задача да бъдем злостни самоцелно и постоянно да искаме оставки. Ролята ни е да принудим управляващите да работят за гражданите, след като са получили доверието им. Ние не искаме оставката на кмета Фандъкова, настояваме през последната година от нейното управление тя да понесе отговорността за онова, което е свършила, и след това да се оттегли", коментира още той.

Калоян Паргов добави, че през последната година са били развенчани три мита за управлението на ГЕРБ в София. "Хората видяха и оцениха как ГЕРБ "строи и гради", заяви той. 

"В колегите от БСП в СОС ще поискаме от Дирекция "Архитектура и градоустройство" и от ресорните отдели в СО, да направят публични представяния на проектите възможно най-скоро. За да се запознаят гражданите с тях и ако имат претенции и съображения, да бъдат коригирани още преди да е започнал ремонтът", завърши Паргов.

Мая Йорданова
5113 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
kolxo

2018.10.08 | 13:07

17
поемете курс към милата ви патушка Рус и ще намерите съюзници за властта в Сибир. На нас не не трябвате. Крадливи родоотстъпници!
bivsh atakist

2018.10.08 | 07:00

16
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ
Манев

2018.10.07 | 20:27

13
Колко пъти трябва докарвате държавата до дъното за да разберете че в това си състояние сте некадърни.Реформирайте се разберете, че само хората които са престанали да расъждават гласуват за вас по традиция.

2018.10.07 | 20:43

15
Не трябва да си много умен за да бръкнеш в джоба на българина,той обича да си го послъгват...

2018.10.07 | 20:42

14
Ми те и некадърниците крадат....
Боби

2018.10.07 | 19:52

12
Мазен,нагьл и лицемерен червен боклук,кой ли Ви вярва.
мунчо

2018.10.07 | 18:12

11
Само с помощта на червената армия ама нея я няма. Затова може само да мечтаете червени боклуци.

2018.10.07 | 17:29

10
Вече Ви видяхме с дпс, може да дават подкрепа, само без коалиция след изборите.
курс към властта? търсите съюзници?

2018.10.07 | 17:11

8
Имате верни съюзници в лицето на ДСБ, Да, България и всички останали костовиски партии. Но те отдавна са изхвърлени от политиката- народа ги разкри и им би шамара на забвението. Остава ви еднствено близнака ДПС- прегръдки, целувки, общи кражби чрез кръговете от фирми и ......пълно подчинение! Ще лапате резания само и само да властвате и крадете! А народът- кучета го яли!

2018.10.07 | 17:16

9
Прав си- по времето на Орешарски БСП изтърпяха най големите унижения! Бяха кукла на конци дърпана от "индженера" и "геолога" правещ философски камък и разпределящ порциите от Сараите! За власт и кражби- дупе дават!
Поели курс към възможностите за крадене

2018.10.07 | 16:31

7
Само че хората не ви искат. Каква власт сънувате. Олигархична партия и слуги на Кремъл. Продажници.

2018.10.07 | 16:15

6
БСП ПОЕ ГЕРБЕСКИЯ КУР И СЕГА ТЪРСИ ПОМОЩ ЗА ДА НЕ БЪДЕ РАЗЦЕПЕНА
666

2018.10.07 | 16:07

5
И къде ще курсирате,ако не е тайна-към нови простотии или съм техноимпексите две

Добави коментар

Водещи новини