Позицията на общината за ремонта на "Графа" (видео)

  • 07 октомври 2018 09:42

  • 4901
  • 6
Позицията на общината за ремонта на "Графа" (видео)
© Кадър: Нова телевизия

Ремонтите на ул. "Граф Игнатиев" и градинката пред църквата "Св. Седмочисленици" в столицата предизвикаха разгорещен обществен дебат. Последваха спорове, протести, подигравки и дори искания за кметска оставка. Според критиците на ремонтите те са извършени некачествено и без зачитане на околната среда.

"Това е втората най-натоварена пешеходна улица в София. Важно е да има обществено мнение, защото то държи под напрежение всички участници в процеса. Това напрежение трябва да доведе до един качествен краен резултат и една променена градска среда, каквато не е имало в този район от 40 години", заяви за "Събуди се" общинският съветник от ГЕРБ Николай Стойнев.

Заместник-председателят на Столичния общински съвет Милка Христова от БСП беше категорична, че това, което се получава като визуален ефект в момента, не й харесва. По нейни думи концепцията на автора не се вписва в средата. 

"Стигнахме до тук поради липсата на достатъчно прозрачност", категорична беше Христова. "Гражданите бяха шокирани и изненадани поради простата причина, че когато се правиха обществените обсъждания на проекта и това което е качено на страницата на столична община и на НАГ и е достъпно до гражданите няма тази визия, която имаме в момента", допълни тя.

"Към момента е трудно да се направи оценка на ремонта по "Граф Игнатиев" и да се каже, че има дефекти", заяви Стойнев.

Последвайте канала на

Novini.bg
4901 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2018.10.07 | 15:14

6
Такива са ремонтите на Герб взимат едни пари и на слеващата седмица пак е за ремонт мафиоти от класса!

2018.10.07 | 14:28

5
з...бете графа...какво стана с ктб-то и милиардите, а милионите от ндк за няколко недъгави ремонта, ами с мутренската GP???!!!
Само за запознати

2018.10.07 | 13:09

4
Какво да говорим за една улица, на която даже името е сбъркано - кръстена на човек който не е допринесъл с нищо за България, дори напротив.
DDD

2018.10.07 | 12:33

3
няма по нагли от герб.На черното казват бяло.Колкото и насрани да са , отричат до последно !

2018.10.07 | 11:15

1
"Към момента е трудно да се направи оценка на ремонта по "Граф Игнатиев" и да се каже, че има дефекти", заяви Стойнев.
Трудно е да го каже човек, който няма капка естетическо чувство. Нима в някакъв следващ момент, всичко това ще се извади и ще се полага наново? Що за глупости? Ремонта е в такава фаза, че на дотук свършеното може да се каже добре ли е или не, което не зависи от завършването на останалите по вид дейности!

чичо

2018.10.07 | 11:43

2
Много баби хилаво дете. Вие като имете поне две капки естетическо чувство кажете си височайшето "естетическо" мнение.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини