Експерт за сделката с ЧЕЗ: Политическото вмешателство е нелогично

  • 01 октомври 2018 18:59

  • 3031
  • 7
Експерт за сделката с ЧЕЗ: Политическото вмешателство е нелогично
© БНТ

Политическото вмешателство около сделката с ЧЕЗ е нелогично за мен. В крайна сметка това би трябвало да бъде договорка между две частни компании. Освен това частният бизнес е много по-добър стопанин от държавата.

Това коментира в предаването "Още от деня" по БНТ енергийният експерт Славчо Нейков.

,,Политиците пропуснаха да кажат три важни неща. Първо, смяната на дружеството не води до промяна на цената на тока. Второ, промяната не може да повлияе върху сигурността на снабдяването с енергия, и трето – смятам, че отдавна не сме в период на приватизация'', посочи той.

,,Смятам, че ще надделее разумът и държавата ще осъзнае, че по този начин блокира много сериозен инвестиционен интерес. Надявам се, че политиците ще им дойде разум и ще разберат, че не е тяхна работа да се забъркват в сделки от частен характер'', сподели още експертът.

,,Насъскват се потребители, граждани и бизнес срещу определени компании. Според мен всичко това се прави заради предстоящите избори. Но по-важната причина е, че повечето партии са обрасли с определени обръчи от фирми и чуждите компании застрашават интересите им'', заяви по темата с ЧЕЗ журналистът Галина Александрова.

По нейните думи Държавата положи много усилия, за да отблъсне много инвеститори в сферата на енергетиката.

,,Тук става въпрос за икономически интереси. Целта е външните компании да се оттеглят от България'', каза тя.

,,Опитът да се лансира тезата, че държавата може да закупи ЧЕЗ е несъстоятелен. Ясно е разписано, че се забранява един собственик да определя и преноса, и разпространението на електрическа енергия'', завърши Александрова.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3031 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
пурко

2018.10.02 | 19:36

6
Тук интереса от тролове е малък.Не защото им е наредено да си траят,а защото тези които имат интерес към сделката с ЧЕЗ сториха каквото трябва за да я спрат.Сега остава да изтикат на преден план техните подставени лица които,разбира се ,ще защитават "националния интерес" докато ни бръкнат в джоба....Ще бръкнат ,разбира се, комунетата само това могат...
ПОЖАРНИКАРА "БУДА"-ла

2018.10.02 | 20:43

7
АА ТАКА МОЙТЕ пурко-ВЦИ....БАТЕ ВИ ТИКВУН ШЕ СИ КУПИ ЧЕЗ...
Да Бе Да

2018.10.01 | 23:26

5
Освен ,че е предприятие касаещо 'националната сигурност' и тнт ... то ако тука не се месят 'политиците' , къде бе ? Ама си ги знаем и тях и такива 'експерти' ,които за 5 лева правят салта и поклони ... знаем си и гинкиното хоро ... то и сега чез уж частен пък все наши хора дърпат конците и парите ...
Бай Иван 2

2018.10.01 | 20:44

2
Ей като замирише на много пари всички на маскари стават! Добре де ,ама и на децата е ясно че ЧЕЗ държи една трета от енерго разпределението на БГ ,вклучително София. Ами ако Алкайда иска да купи ЧЕЗ пак ли ще бъде сделка между две часни дтужества? Ако някоя Гинка или който стои зад нея реши да дръпне шалтера през зимата когатое - 15 .Токава ко праим?
Ko да праим ...

2018.10.01 | 23:23

4
...ми мрем ... ко да праим друго ?
Истината

2018.10.01 | 22:37

3
Разбирачи мнооого, а държавата дърви НАЗАД!?!

2018.10.01 | 20:32

1
Тиквеса ЧЕЗната Гинка е невинна, като Костов и превратаджиите ну, времето е тяхно.

Добави коментар

Водещи новини