Христо Проданов: Търговският закон не е съвместим с Хипократовата клетва

  • 06 октомври 2018 18:21

  • 3359
  • 0
Христо Проданов: Търговският закон не е съвместим с Хипократовата клетва
©

Внасяме вот на недоверие, защото министърът на здравеопазването имаше достатъчно време и кредит на доверие. Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през, каза, че му е нужно време за нов модел на здравеопазването, но това не е нищо ново, старият модел с повече пари. Това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов”, новият зам.-председател на групата на БСП в парламента, Христо Проданов.

Здравната каса по закон няма право на печалба, докато на застрахователните компании това им е целта. Ние взимаме от бедните българи и пълним гушите на застрахователите. Ние сме "за" смяна на модела на управление. Най-малкото търговският закон не е съвместим с Хипократовата клетва, те трябва да се занимават с лечение, а не с търговия на клиенти. Докторите за съжаление са точно такива“, отбеляза той.

Конкретно аз никога не съм си комуникирал със смс-и със властта. Нямам доказателства и не мога да кажа дали някой от партията го е правил. Имаше разговор в партията и Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за каза, че не е приемливо. Ако съобщенията са били по работа за общинските им дела например - няма нищо лошо, но ако е за лични услуги не трябва да се случва“, категоричен беше Проданов.

Не яхваме и протеста на майките, ние сме там да ги изслушваме“, подчерта новият зам.-председател на групата на БСП.

С ГЕРБ няма как да има коалиция, защото това е да излъжеш един милион българи. Имаме огромни принципни различия и ако направим това, ще е пагубно за БСП. Ние предлагаме съвсем различни неща за здравеопазване и образование. С такава коалиция като сега, не следва нищо добро за страната ни. Важно е по наболели политически въпроси да има разбирателство - всичко друго може да го намерите в управляващите“, заяви Христо Проданов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3359 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини