Илияна Йотова ще разговаря с представители на българската общност в украинския град Измаил

  • 04 октомври 2018 07:18

  • 791
  • 1
 Илияна Йотова ще разговаря с представители на българската общност в украинския град Измаил
© Булфото (архив)

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , е на посещение в Украйна. В рамките на визитата си Йотова ще посети украински населени места, в които живеят компактни общности от български произход. Във водената от вицепрезидента делегация участват представители на бесарабските българи в България. Това съобщиха от Прессекретариата на държавния глава.

Сред основните теми на разговорите на Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , са гаранциите от страна на украинската държава за изучаването на български език, създаването на бизнес контакти, осигуряването на възможност за обучение и работа в България.

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , очаква от българската общност в Украйна да постави своите проблеми, за да може българската държава адекватно да отговори на нейните потребности. 

Днес Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , ще посети селата Бановка, Криничное и Лошчиновка. По-късно същия ден в Измаилския държавен университет вицепрезидентът ще разговаря с представители на българската общност. 

На 5 октомври Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , ще приветства ръководството, учителите и възпитаниците на Болградската гимназия „Г. С. Раковски“ по повод 160-годишнината на учебното заведение. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
791 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.10.04 | 12:56

1
Рижава Коледна комунистическа свиня.

Добави коментар

Водещи новини