Румен Радев ще връчи отличията „Джон Атанасов“ за 2018 година

  • 04 октомври 2018 07:04

  • 1078
  • 1
Румен Радев ще връчи отличията „Джон Атанасов“ за 2018 година
© Булфото (архив)

От 16.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков 2“ президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще връчи 16-ите президентски отличия „Джон Атанасов“ на млади български учени в областта на компютърните науки в четири категории.

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава

- Награда „Джон Атанасов“ – отличието се присъжда за изключителни постижения на български граждани на възраст до 35 години, независимо дали развиват своята научна и изследователска дейност в България или в чужбина. 
- Грамоти „Джон Атанасов – ученици и техните преподаватели“, екипни отличия в подкрепа на състезателите ни, постигнали най-високите резултати в международни и национални ученически олимпиади и състезания по информатика и информационни технологии, и на техните преподаватели. 
- Грамота „Джон Атанасов – дебютен пробив в компютърните науки“ - отличия за ученици и студенти, постигнали през последната година високи резултати с авторските си проекти. 
- Грамота „Джон Атанасов – проект с висок обществен принос“ - отличия за ученици, студенти и млади учени, чиито индивидуални и екипни проекти, дават решения чрез прилагане на компютърни технологии на значими проблеми и предизвикателства в национален и световен мащаб. 

Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Република България се връчва от 2003 г. насам на изявени в световен мащаб български учени в областта на компютърните науки.

Сред лауреатите на високото отличие са настоящи ръководители във водещи изследователски институти и световни компании, които развиват дейност в областта на компютърните науки, включително криптология, компютърна лингвистика, роботика, квантовата информатика. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1078 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.10.04 | 12:54

1
Кремълският боклук от село Славяново се прави на професор.

Добави коментар

Водещи новини