Плевнелиев разкритикува Румен Радев: Вредни са действията му за България (видео)

  • 23 септември 2018 09:43

  • 62917
  • 60
Плевнелиев разкритикува Румен Радев: Вредни са действията му за България (видео)
© Кадър Нова телевизия

„Всеки един министър трябва да носи в джоба си оставката. Това да бъдеш в правителството е екипна игра. За мен е много важно новият регионален министър да влезе моментално и да провери кой е проектантът на този критичен участък. Да се види спазен ли е проектът, направен ли е ремонтът както трябва. Да се санкционират всички по веригата”, коментира в „Събуди се” по Нова телевизия Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, президент на България (2012-2017), по повод министерските оставки заради тежката катастрофа край Своге, която взе жертви.

Според него, ако се окаже, че става въпрос за технически проблем, новият министър трябва драстично да промени договорите за строителство оттук нататък и да има много по-големи наказания.

„Задачата на министъра оттук нататък е също така да погледне не само към Своге. Най-вероятно има още стотици такива критични участъци от националната пътна мрежа. Точно там трябва да се фокусират действията и да се направят нови проекти, ако се налага”, на мнение е Плевнелиев.

 „По мое време констатирахме, че независим контрол от страна на Пътната агенция върху случващото се по българските пътища няма. Ние започнахме да изграждаме това от нулата”, допълни президентът.

Той коментира и забавеното подписване на указа за освобождаването на Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, като главен секретар на МВР.

„Диалогът между институциите са в основата на демокрацията. За съжаление президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е един лидер на опозицията, отколкото истински президент. Той е президент популист и се бори за народната любов на всяка цена. Неговата стратегия е добра за него, но е вредна за България”, на мнение е Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

 „Радев се бори за народната любов и това е популистко. Той си е направил добре сметката, че рейтингът на Народното събрание е много малък. Следователно едни други 85% от обществото не одобряват действията на народните избраници. Радев груми Народното събрание още от ден първи, когато ги обиди”, каза още Плевнелиев.

„За мен не са тайна зависимостите на българския държавен глава от Москва. В момента влизаме в едно много сериозно противопоставяне с Кремъл по отношение на два стратегически проекта, които са от геостратегическа важност за Русия. Ще има много сериозен сблъсък в България по тази тема. Единият е амбицията на правителството да станем член на еврозоната. В нея ще се случи новата вълна на интеграция. Същевременно се притеснявам, че държавният глава ще направи всичко възможно да се противопостави на този важен ход за България, от който в Кремъл ще ги заболи”, коментира Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Последвайте канала на

Десислава Станева
62917 60

Свързани новини

Коментари 60

Добави коментар

2018.09.24 | 17:02

60
Най-големият сопол в българската политика. Предател и прозападен интересчия. На около 3-4 седмици на това ла_йно му дават трибуна по открито антинационалните медии за да може да плюе по хората които поне малко са загрижени за тази страна.
отворете си очите!

2018.09.24 | 11:00

59
и двамата, както и предишните няколко уж-президенти са кремълски подлоги, както и всички уж-различни партии в България...някой още да не е разбрал?!?!
разговор между два педераса

2018.09.24 | 07:37

58
Красиви ли са враговете? Не другарю ПлювнювлиеФ. Огън тогава.
гост

2018.09.23 | 22:26

57
А мислиш ли,че твоите зависимостти са тайна за българският народ,нали точно затова рейтинга ти беше почти нулев и все още продължаваш да изпълняваш чужди поръчки,да си чул президента Петър Стоянов да говори по такъв просташки начин за президентите на България ,не си нали,защото уважава народа си,който избира пряко президента ,кой си ти да потъпкваш избора им,или като пиете кафе с Борисов всяка седмица си получаваш и задачите за седмицата-омаскаряване на Радев

2018.09.23 | 22:04

56
Лайно гнусно ! Какъв безличен президент беше ти бе животно ?
гост

2018.09.23 | 20:03

55
Явно предаването "Събуди се" е собственост на Плевнелиев,че го показват толкова често,или имат поръчение да го викат да плюе по президента,какъв нагъл е само,ами той забрави ли на кого беше президент,че правеше това което му каже Борисов,ами то по голям популист има ли от него,най-жалкия президент който сме имали,Бойко го дърпаше за ушите,сега Десито,но явно добре работи за собственото си благоденствие,откъде е най богатия човет в България,що не говори по тази тема,дето спял по паркингите в Германия и забогатял хахаха

2018.09.23 | 18:27

54
ПЛЕВНЮ МУШМУРОКА ,КОЙТО НЕ СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ВТОРИ МАНДАТ И ДОРИ ГРОБАРИТЕ ИЗБРАХА ПРЕД НЕГО ЦЕЦИТО ТРАВЕРСА.КАТО МНОГО МУ ЗНАЕ БАЛАЛАЙКАТА,ЗАЩО НЕ СЕ ИЗПРАВИ СРЕЩУ ПРЕЗИДЕНТА НА ИЗБОРИТЕ?

2018.09.23 | 18:10

53
Явно Бойко е пракалил с ударите по тази тиква но още го праща по разни меди да плюе .
Бебо

2018.09.23 | 16:02

45
Плевнелиев е с класи над Радев,панимаете ли товарищи!
някой си

2018.09.23 | 17:56

52
И то с много ти само гледай как му тече мисълта , изказа му, стратег ,политик ,визионер има зад него нещо построено .Докато при радев само мисловен запек и един разбит и окраден ВВС ! ФАКТ

2018.09.23 | 16:34

47
Върви на майка си в гъза бе скапаняк .

2018.09.23 | 16:33

46
От лудницата ли излизаш ,че правиш такива сравнения бе?
гост

2018.09.23 | 17:56

51
Радев е много добър ,ама ...да прави лицеви опори ,това даже и руския патриарх го потвърди!

Добави коментар

Водещи новини