Смяна на "олигархично-партократичния модел" искат организации, обединени под меморандум

  • 03 октомври 2018 14:09

  • 1385
  • 3
Смяна на "олигархично-партократичния модел" искат организации, обединени под меморандум
© Булфото (архив)

Не сме поредната любителска организация, желаем нормализиране на политическия живот в държавата и смяна на действащия олигархично-партиен модел, заяви на пресконференция Ангел Гаджев от Алианс на гражданите за България.

На нея беше представено обединение, включващо 14 граждански организации, пет политически партии и 10 души, професионалисти в своите области, подписали меморандум за национално стратегическо гражданско обединение и формиране на "Народен алианс за реформи в обществото и държавността в Европа - НАРОДЕ????". Целта му е възраждане, възход и модернизация на България.

Инициатор на проекта е Алианс на гражданите за България, в него участват различни организации, подкрепят го няколко извънпарламентарни партии. Посочено беше, че документът е в области като конституционализъм и право; икономика; образование и култура; здравеопазване и превенция; медии и медийна свобода; национална сигурност. Сред подписалите меморандума са макроикономистът проф. Димитър Иванов, преводачът Мажд Алгафари, финансистът Румен Гълъбинов.

Основната цел, която имаме, е смяна на действащата олигархично-партийна система и модел, със система и модел на управление, в което доминираща роля има директната демокрация, заяви Ангел Гаджев. Искаме държавата да бъде гарант за интересите и правата на гражданите, искаме икономически растеж, жизнен стандарт, при който гражданите ни ще се чувстват добре. Целта ни е да върнем достойнството на българския гражданин като му предложим да участват в управлението на държавата, заяви още той, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1385 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
валентин илиев ангелов

2018.10.10 | 06:37

3
Точно така , аз съм с вас , приятели.
Много обеденители много Комунисти нещо

2018.10.03 | 15:06

2
Още обеденители разбраха че ще вдигат доходите и ще им сабират откраденото и взеха да се обединяват за да не обеднеят крадците
Президентът Румен Радев за пореден път опита си да призове за „национално обединение“, защото бил помолен от Инициативен комитет. В този комитет е претъпкано от дежурните агенти, доносници и служители на Държавна сигурност.
Между другото, г-н Радев, досега не сме ви видели на панихиди за жертвите на комунистическия терор-нито на 1 февруари, деня на разстрелите на жертвите на Народния съд, нито на 16 април, деня на атентата в църквата, нито на 9 септември.
Малкият паметник на убитите от Народния съд на Централни гробища.
За какво национално помирение говорите вие, след като партията, която ви издигна за президент-БСП и до момента, 29 години след преврата на 10 ноември 1989 г, не се е извинила за нито едно свое престъпление в тази перманентна гражданска война срещу България. За хилядите избити без съд и присъда, за монтираните процеси срещу опозицията, ръководени от Москва, за предложението България да стане 16-та република на СССР, за националната катастрофа, в която се намираше страната след 45-годишно управление на БКП. Помолете безбройните ви съветници да ви намерят речта на Петър Младенов на закрития пленум на ЦК на БКП на 10 ноември 1989
Когато това стане, г-н Радев и когато партията ви БСП признае вината си, тогава ще говорите за национално обединение. Останалото е демагогия.
Каун Каунич -- политически несретник

2018.10.03 | 14:34

1
Поредните комунистическо - фашизоидни гниди , които искат да изпъкнат като свински мъде в рядка кал !

Добави коментар

Водещи новини