Социалният министър очаква открехване на трудови пазари в ЕС

  • 17 февруари 2012 18:34

  • 918
  • 2
Социалният министър очаква открехване на трудови пазари в ЕС
© Булфото

Министърът на труда и социалната политика Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко очаква в следващите месеци някои страни да преосмислят позицията си и да отворят поне частично трудовите си пазари за българи и румънци.

Социалният министър заяви това, след като на заседанието на Съвета на министрите в Брюксел еврокомисарят по заетостта и социалната политика отправи призив към всичките девет страни, които удължиха рестрикцията до края на 2013 година да преразгледат това решение.

Европейската комисия не е дала на България и Румъния писмената аргументация на отделните държави, но според министъра наличието на криза и икономическа и социална нестабилност не е достатъчна причина ограниченията да останат в сила. "Действително ситуацията в Европа не е никак лека, най-вече по отношение пазарите на труда, но смятам, че това не е аргумент, защото в крайна сметка свободното движение на хора е една от най-големите ценности на ЕС и на демокрацията въобще и всички го разбират много добре. Аз се надявам, че в близките месеци още държави ще преосмислят своите решения", каза министърът.

"От страна на Европейската комисия не е бил поставен въпросът за възможни санкции срещу страните, които нямат сериозни основания да удължат рестрикциите", съобщи Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко. Той добави обаче, че в края на годината Еврокомисията смята да направи мониторинг на трудовите пазари там.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
918 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
GERB's curse that comes from within!

2012.02.19 | 11:09

2
Тотьо, ще ми се да ти открехна г*за и да ти набутам в него два необелени царевични мамула в благодарност за досегашната ти "социална" политика! ГЕРБАРСКИ КРЕТЕН, мисли за тези един милиона безработни Българи ТУК гомнарю! ИКОНОМИКАТА, глупако, ИКОНОМИКАТА уединствено ще ти проблема - НИЩО ДРУГО!

2012.02.19 | 11:05

1
Ха ,ей малоумници ,то няма вече кой да излиза навън бе ,всичко де е работоспособно избяга.......А тоя миндил,мисли как да закрепи икономиката ни като вкара още емиграндски пари.............то повече няма накъде.....По добре измислете как целия поток от милиарди евро емиграндски спестявания да не бъде краден в тая простотия наречена България!!!А не да ми мислите колко още да крадете от тия пари..........

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини