Вежди Рашидов бе награден с юбилеен плакет и икона в Истанбул

  • 30 септември 2018 14:07

  • 21443
  • 4
Вежди Рашидов бе награден с юбилеен плакет и икона в Истанбул
© ГЕРБ

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко бе награден днес с юбилеен плакет и икона на Свети Стефан на тържеството по случай 120-годишнината на българската желязна църква "Свети Стефан" в Истанбул, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко присъства на тържествената служба в препълнения храм, отслужена от Старозагорския митрополит Киприан. Председателят на българското църковно настоятелство в Истанбул Васил Лязе връчи наградата на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко с думите: "нашето признание към Вас е голямо, защото и в двата си мандата като министър на културата, и сега като председател на комисията в парламента имате изключителна заслуга Желязната църква да бъде реставрирана в невиждан блясък, екзархийските имоти да бъдат върнати на България, а Метохът да стане музей". Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко посочи, че българската държава в лицето на правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е положило в последните години много усилия, за се превърне Желязната църква отново в архитектурната перла край Златния рог. Изтъкната бе и голямата роля а турската държава за реставрирането на храма.

С ръкопляскания в храма бе посрещнато поздравлението на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, прочетено от Емил Велинов - директор на дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет. От името на Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, председател на Народното събрание, Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко връчи почетния плакет на парламента на Васил Лязе за дейността му като пазител на българската духовност.

По-късно в двора на Желязната църква Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, посланик Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г., Васил Лязе и генералният консул Ангел Ангелов откриха бюст - паметник на дарителя на храма Стефан Богориди. "Делото на този голям българин и родолюбец е забележително и трябва да служи за пример и на съвременна България", каза Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко преди да пререже лентата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
21443 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Марков

2020.11.16 | 13:27

4
Рашидов лъже на поразия.

2018.09.30 | 16:20

3
А ПРЕДИ ГОДИНИ ИЛИЯ ПАВЛОВ ГО НАГРАДИ С ТИТЛАТА ГЛАВЕН МУЛТАК И ВЕЖДИТО БЕШЕ ГОРД С НЕЯ.
БГ

2018.09.30 | 15:38

2
ПРОДАЖНИК

2018.09.30 | 14:14

1
НЕЩАСТЕН ПЛАГИАТ

Добави коментар

Водещи новини