Парламентарна делегация от Черна гора ще бъде на официално посещение в България

  • 25 септември 2018 16:06

  • 444
  • 0
Парламентарна делегация от Черна гора ще бъде на официално посещение в България
©

Делегация на Комисията по европейска интеграция на парламента на Черна гора, водена от нейния председател Адриян Вуксанович, ще бъде на официално посещение в България утре. Визитата е по покана на председателя на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове на Народното събрание Кристиан Вигенин. Това съобщиха от пресцентъра на парламента.

Председателят на българския парламент Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на ще разговаря с черногорските парламентаристи в 10.50 ч. Непосредствено след това те ще имат среща с народните представители от Групата за приятелство България - Черна гора, в 44-то Народно събрание, в зала "Изток" на парламента.

В 15.00 ч., в зала 134 на Народното събрание, на пл. "Княз Александър I" 1, ще започне срещата на делегацията на Комисията по европейска интеграция на парламента на Черна гора с депутатите от Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове. След срещата - около 16.30 ч., председателят на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин и на Комисията по европейска интеграция на парламента на Черна гора Адриян Вуксанович ще дадат изявления за представителите на медиите.

В рамките на визитата са предвидени срещи със заместник-председателя на 44-то Народно събрание Явор Нотев, с министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и със заместник-министъра на външните работи Емилия Кралева. Черногорските парламентаристи ще посетят Рилския манастир, който е сред обектите на световното историческо наследство на ЮНЕСКО, и храм-паметника "Свети Александър Невски".
 

Последвайте канала на

Нора Виткова
444 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини