Красимир Каракачанов: Тук всичко е на принципа някой да прецака другия

  • 18 септември 2018 17:55

  • 2741
  • 10
Красимир Каракачанов: Тук всичко е на принципа някой да прецака другия
© Кадър: БТВ

Българският политически живот е алогичен, затова България е по-зле от Албания, защото в някои държави има логика на развитие, а тук при нас всичко е на принципа на конфронтацията, на това някой да прецака другия. Това коментира вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността в студиото на "Лице в лице" по bTV.

,,Да го наречем една излишна конфронтация, която не води до нищо. Според мен неговите юридически съветници са го заблудили. Указът не е бил съгласуван с него, но тук не става въпрос за назначаване, а за освобождаване. Тоест ако някой реши да те мотае, ще те мотае, но това няма логика. Когато става въпрос за оставка, няма смисъл от съгласуване. Младен Маринов подава оставка като главен секретар на МВР. В този смисъл защо е необходимо съгласуване? Вече парламентът е този, който решава дали Маринов ще стане или няма да стане вътрешен министър. Някой е заблудил президента според мен и това доведе до неправилно тълкуване на нещата. В края на краищата не е нормално и логично такъв формален акт да бъде повод за такава драма между институциите'', коментира Каракачанов по темата с неподписания указ на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на за освобождаването на Младен Маринов от поста му на главен секретар на МВР.

,,Ако утре няма указ, няма как да ги гласуваме (номинациите за нови министри - б. р.) в четвъртък. Указ ще има, няма как да няма. Но защо е необходимо да се опъват нервите на институциите? Стига сме воювали помежду си'', допълни още по темата министърът.

По отношение на Младен Маринов Каракачанов посочи, че той би се справил като вътрешен министър.

,,За 28 години колко полицаи имахме начело на МВР? Богомил Бонев беше ли добър министър. Да, беше, защото бе именно част от системата. Политик трудно би се справил в тази система. Така че Маринов е добра кандидатура, защото е минал по цялата стълбичка. Имам и лично впечатление. Знам начина му на мислене. Има представа за ситуацията и знае какво трябва да се направи. Дали ще се справи'', ще покаже само времето, добави той.

,,Между Резово и Малко Търново са възпрепятствани 232 нелегални мигранти за последните 40 дни. Тенденцията е тревожна, на турска територия военните структури са се оттегили и има движение на нелегални мигранти. Трябват мерки, за да не бъдем изненадани. Така че има тенденция. Вчера бях на инспекция и съм доволен от видяното на района. МВР и МО се държат като пазители'', каза Каракачанов относно охраната по българо-турската граница и призна, че има недостиг на техниката, която освен това е и амортизирана.

,,Утре ще предложим изработването на позиция на България относно конфронтацията между ЕС и Орбан. Тя ще е несъгласие за налагане на санкции на Унгария. Третират се въпроси, които са въпроси на национален суверенитет. Не може да се налагат санкции по въпроси, касаещи вътрешната политика на дадена страна. Не съм съгласен Европейският съюз да се превръща в Съветския съюз. България трябва да изрази позиция на несъгласие.  Орбан може да не се харесва от много хора, но той добре изгражда своята държава'', заяви вицепремиерът.  

,,Това е дълга тема. Истината е, че най-добрият вариант е да се явим заедно. Дали ще стане, това е въпрос на разум. Ако някой сложи коня пред каруцата, може да има проблеми'', завърши Каракачанов на въпрос дали Обединените патриоти ще се явят заедно на Евроизборите догодина.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2741 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
ИВАН ИВАНОВ

2018.09.19 | 04:05

10
шкембо е само за европарламента но му трябва адютант да му вързва обувките
Приятелски съвет

2018.09.19 | 00:40

8
Краси , не се прави на толкова умен и компетентен.То си ти личи , че си детенце.

2018.09.19 | 00:42

9
Много го ласкаеш бе . Той не е детенце , а дупенце
Аркадаша от етажа

2018.09.18 | 20:11

7
Шкембе войводаааааа много добре запомних какво обещахте оня лумпени Волен и ченгето Симеонов....ама няма да се вържа пак

2018.09.18 | 19:37

6
После що хората били негативни. Ами заради негативните новини!

2018.09.18 | 19:17

5
Ама при вас принципа е кой ще открадне повече!

2018.09.18 | 18:53

4
ПРЕДАТЕЛИ !!!!!!
ДЕМОКРАТ

2018.09.18 | 18:42

3
Напълно си прав Каракачанов ,че тук всичко е на принципа някой да прицака другия . Вие така наречените ОП точно това направихте прецакахте жестоко избирателите си и се прегърнахте с мафията ГЕРБ !!! Само не ни убеждавйте че го направихте в името на България , защото никой разумен човек не ви вярва !!!!

2018.09.18 | 18:22

2
Какво прави този човек в правителството? Голям резил.
опорна точка

2018.09.18 | 18:10

1
Много си е логичен пък ще ти кажа аз Красимире. Просто в Албания няма политически ало-изманици предрешени като партии. Тука е така заради мощната психотропна война, постоянното бомбардиране на главите на гражданите с опорки. За това обществото е психически болно. Даже Фатмагюл са го направили въроглав психопат

Добави коментар

Водещи новини