Ева Майдел: Икономиката ни много умело е въвела работата с технологиите на 21-и век (снимки)

  • 18 септември 2018 13:35

  • 744
  • 2
Ева Майдел: Икономиката ни много умело е въвела работата с технологиите на 21-и век (снимки)
© ПП ГЕРБ

„Бургас налага тенденциите в образованието в България. Създаването на първата у нас гимназия по програмиране е визионерски ход на общинското ръководство и кмета Димитър Николов, който ще започне да дава резултати скоро под формата на нови инвестиции и работни места. Бизнесът е категоричен, че не достигат квалифицирани кадри, а скоро в Бургас ще завършват едни от най-добрите ученици в България.“ Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на посещението си в Гимназията по компютърно програмиране и иновации в Бургас заедно със зам. кмета по образование Йорданка Ананиева на 18 септември 2018 г.

Преди това Ева Майдел се срещна с кмета на Община Бургас Димитър Николов, с когото обсъдиха и други образователни инициативи в града като въвеждането на първата у нас онлайн система за поръчка на ястия от училищните столове.

„Икономиката ни много умело е въвела работата с технологиите на 21-и век, образователната система трябва да направи същото. Бургас е пример как да дадем на учениците конкретни умения с помощта на новите технологии. Това е и една от целите на кампанията „Научи ме да умея“ , която реализирахме днес в града”. Допълни Ева Майдел, която е и съинициатор на сдружение Образование България 2030 и подкрепя редица инициативи за качествено образование в страната.

Кампанията „Научи ме да умея“ цели да мотивира младите хора да развият своите умения за успешна професионална реализация. Ученици на възраст между 15 и 18г. участват в интерактивна работилница в класната стая, посветена на уменията на 21-и век. До момента са обучени над 1000 ученици от над 10 града в страната.

Последвайте канала на

Десислава Станева
744 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.09.18 | 20:30

2
ОЛЕЕЕЕЕ ПАК ТАЯ МЪРША ЛИ ?????
опорна точка

2018.09.18 | 14:24

1
А Русия кога ще въведе модерните технологии? Кога!?

Добави коментар

Водещи новини