Кой ще ръководи българската делегация за сесията на ООН било договорено между кабинетите на президента и премиера

  • 14 септември 2018 12:56

  • 1069
  • 4
Кой ще ръководи българската делегация за сесията на ООН било договорено между кабинетите на президента и премиера
© Getty Images (Архив)

Кой ще ръководи българската делегация за сесията на Общото събрание на ООН било договорено между кабинетите на президента и премиера. Това увери медиите в парламента вицепремиерът и външен министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Тази година това ще е премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Според правилата на ООН е възможно страната да се представлява от държавен или правителствен ръководител или от министъра на външните работи, те могат и да се ротират, в зависимост от темите, добави тя. Така че, по думите й, с оглед на българското европредседателство, глобалните теми, преценката е била, че е добре тази година министър-председателят на представлява страната ни в ООН.
В никакъв случай не говорим за някакви спекулации, които се чуват, подчерта Захариева. И добави, че миналата година делегацията е водена от държавния глава.

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на знае за това, посочи външният министър. Имало е писма между двата кабинета, среща между кабинетите на президента и на премиера.

По принцип, смята вицепремиерът, комуникацията винаги, ако има някакъв проблем, би трябвало да се подобрява. Аз мисля, че комуникация между институциите има, сигурно винаги има какво да се подобрява, но това е двустранен процес, не може само да е от страна на премиер към президент, например, би трябвало да е в двете посоки, коментира Екатерина Захариева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1069 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.09.14 | 13:26

1
Герберските идиотчета се страхуват президента да не засенче оня глупак тиквата който се все много на сериозно за велик държавник !!!!!!ХА ХА ХА !!!!!!

2018.09.14 | 13:28

2
Иван Димитров -- баща ти ако знаеше какъв малоумен глупак си щеше веднага да те смени с маймуна

2018.09.14 | 13:30

3
Захариева най -тъпия външен министър от така наречения преход до сега !!!!
един от стадото

2018.09.15 | 16:42

4
"Кой ще ръководи българската делегация...било договорено между кабинетите на президента и премиера" - НАГЛА ПОРЪЧКОВА ЛЪЖА!

Тази Лъжлива овчарка, скоро ще си стъпи на врата!

Добави коментар

Водещи новини