Петър Москов: Сегашното управление няма идеологически фундамент и реагира на момента

  • 13 септември 2018 08:54

  • 987
  • 2
Петър Москов: Сегашното управление няма идеологически фундамент и реагира на момента
©

Управлението в момента няма идеологичен фундамент и ясно разбиране за това накъде върви страната. То реагира на момента - реактивно. Няма ясни аргументи за развитието в различни области. Има усещане за безалтернативност. Това каза бившият здравен министър Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва в ефира на БТВ.

По думите му няма ясни цели за промени на публичните системи, изглежда хаотично и бива подмятано на ляво и на дясно. Той е категоричен, че социализмът не може да е алтернатива на нищо. По думите му той носи само икономическа разруха и обществен упадък.

Москов посочи, че оставките след трагедията в Своге са били една несправедлива нужда от промяна за отпушване на винтила.

По повод идеята за нова здравна застраховка той обясни, че е несериозно да се коментира без да има сериозна идея или разписан проект. „Ако идеите са да се увеличава здравната вноска, това е дълбоко погрешно и значи абдикиране на държавата от здравеопазването и нахранване на лобитата. Ако си представите здравната система като съд с вода с много пробойни, едновременно мръсен, ръждясал и водата не става за пиене. Трябва да запушите пробойните и да смените водата и да боядисате съда, а не да сложите още една чешма да налива вода вътре”, уточни той.

По повод делото за ваксините Москов уточни, че няма такова дело. „В обвинителния акт няма капка съмнение, че са приложени качествени ваксини. Делото е затова правилно ли Министерският съвет е внесъл ДДС за тези ваксини”, коментира още той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
987 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
опорна то4ка

2018.09.13 | 09:39

1
Да видим Дания каква идеология имат и ние като тях? Или пък Шведската, германската, белгийската идеология да слеваме
опорна то4ка

2018.09.13 | 09:44

2
С идеологии живеят руснаците, а от скоро и Ердоганя набива идеологии в главите на турците. Цъфнали са и са вързали

Добави коментар

Водещи новини