Вежди Рашидов се срещна с посланика на Турция Хасан Улусой (снимка)

  • 11 септември 2018 16:36

  • 1465
  • 3
Вежди Рашидов се срещна с посланика на Турция Хасан Улусой (снимка)
© Novini.bg (архив)

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко се срещна днес с посланика на Турция в София Н.Пр. Хасан Улусой. Това съобщиха от парламентарната Комисия по културата и медиите.

По време на разговора бяха обсъдени въпроси от двустранното културно сътрудничество между България и Турция. Посланик Улусой сподели идеята си за засилване на връзките между творческите гилдии на двете страни. Той е убеден, че една скорошна среща на парламентаристи от Комисията по културата и медиите с колегите им в парламента в Анкара ще има важна роля в активиране на подготовката и реализирането на съвместни културни проекти.

Държавната телевизия на Турция също проявява интерес за сътрудничество с колегите си от обществената ни телевизия, стана ясно по време на срещата.

 Рашидов заяви, че вярва в силата на културата да гради мостове между държавите и изрази готовност да подкрепи проекти в тази сфера, както и да съдейства за активизиране на Споразумението за филмови копродукции между двете страни, подписано през 2012г. 

(снимка: Парламентарна Комисия по културата и медиите)

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1465 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.09.12 | 16:13

3
От зелена тиква семе не искам !!!!

2018.09.11 | 17:15

1
Председател на Комисия по култура и медии !!!! Ха ха ха !!! Каква култура точно от тоя ???? Некадърник на когото културните дейци колко пъти изкаха оставката .

2018.09.12 | 00:17

2
След като пишете с правописни грешки, не се изказвайте по въпроси за културата!

Добави коментар

Водещи новини