Красимир Каракачанов: Нямаме претенции за министерски постове (видео)

  • 08 септември 2018 12:19

  • 1170
  • 8
Красимир Каракачанов: Нямаме претенции за министерски постове (видео)
©

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността заяви, че ВМРО няма претенции за министерски кресла. Дни преди втория Коалиционен съвет той посочи, че не се чувства обиден от факта, че премиерът Борисов не е съгласувал с него министерските оставки на Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018, Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета и Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е.

„Право на министър-председателя, който е лидер на най-голямата партия в коалицията, е да си решава кадровите въпроси, както сметне за добре. Но вече е въпрос на дебат в Коалиционния съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти. В България казваме „Три пъти мери, веднъж режи”, защото веднъж, като отрежеш нещата не се получават после”, каза Каракачанов, предава БТВ.

Министърът на отбраната не пожела да даде лична позиция дали трябва да бъдат приети министерските оставки, защото според него това би довело до разногласия в коалицията. Каракачанов добави, че не е съгласен с мнението на коалиционния си партньор Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, че Борисов управлява еднолично държавата.

Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 се базира на чл.6 от коалиционния договор между Обединени патриоти и ГЕРБ. Там пише, че смените с нови хора се обсъждат в Коалиционния съвет. Аз не смятам така, но това не ме накара да излизам по медиите и да давам излишен шум в системата”, добави вицепремиерът.

Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността даде положителна оценка на управлението и на тримата министри в оставка и заяви, че не се страхува за поста си.

„Никой не се е родил министър и никой няма да бъде цял живот министър. Ако премиерът е недоволен от мен, ако моите коалиционни партньори са недоволни от мен, както се казва в казармата „Ставам, сдавам и се уволнявам””, заяви министърът на отбраната.

По думите му той би си подал сам оставката, ако н получи разбиране по отношение на модернизацията на армията. „Не става дума за много пари – има-няма 200 млн лева. Но с тези пари можем да модернизираме сухопътните войски, да поддържаме хеликоптерите и бойната авиация, да увеличим заплатите на военнослужещите. Тези пари са смешни за бюджета на една държава, която реализира излишък от 2 млрд лева”, каза още той.

Каракачанов посочи, че на следващия Коалиционен съвет няма да отиде със синя каска.

„В политиката винаги ти е необходима каска, защото не знаеш кой и откъде ще започне да те обстрелва, но символът на синята каска е съвсем друг – тя символизира умиротворителните сили, които въдворяват ред и спокойствие в регионите, където има напрежение. Идеята да се появя с нея е да свалим напрежението и да започнем да говорим конструктивно”, допълни вицепремиерът.

Последвайте канала на

Novini.bg
1170 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Истината

2018.09.08 | 14:39

7
Къде са списъците, със кредитните милионери, вече милиардери(с милионки, раздадени от ДС на БКП, сега БСП), и колко от престъпниците, в тези списъци, са в затвора,(при всичките, "разноцветни власти", на СДС, НДСВ, ДПС, БСП и ГЕРБ???? САМО, ЕДИН МИ ПОСОЧЕТЕ, ПОВЕЧЕ НЕ ЩА????

2018.09.08 | 15:37

8
те ги изядоха кредите, сега обират баба ти законно

2018.09.08 | 14:36

6
само комисионни да има...

2018.09.08 | 13:34

5
Нямаме претенции важното е пари да ни снасят!
Някой си

2018.09.08 | 13:10

4
Цветанът на мисълта да не е умрял бре?
Преваля обед, а не сме чули нищо за него днес.....странно...
pepi

2018.09.08 | 13:08

3
Как България от държава на честни и трудолюбиви хора се превърна в блато.Как един шофьор припечели 880 млн или как фалираха КТБ.Как не се чу някой завършил престижен университет на запад у нас де е преуспял с ум и знания,или пък политик престъпник да е осъден.Морал нямат тези хора и акъл.

2018.09.08 | 12:32

1
Правителство от прасета, начело с главен шопар. Храни' ги, народе, и гладувай, ако не - да грабваме косите, мотиките и да им ибем мамата седесарска.

2018.09.08 | 12:56

2
Ще ми награбите гуя педали долни. Комунистически трол си ти

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини