Нено Димов: България сега е много по-чиста отколкото беше преди 5-6 години

  • 08 септември 2018 10:16

  • 2204
  • 4
Нено Димов: България сега е много по-чиста отколкото беше преди 5-6 години
© Булфото (архив)

Въпросът за „почистването” на кабинета трябва да се реши от лидерите на управляващата коалиция, отбеляза в предаването „Тази събота” по БТВ министърът на околната среда и водите – Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе.

Той посочи, че всеки министър в кабинета се стреми да изпълни програмата, с която е поел този пост. „Обединените патриоти например имаха като предизборна програма е повишаването на доходите. Не съм убеден, че подобен тип оставки решават тези проблеми", отбеляза Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе.

По думите му поемането на подобна отговорност е важно в политиката, на трябва да има и обективност върху причините. На този етап нито следствието е приключило, нито са приключили проверките, каза Димов.

Оставките на трима министри бяха поискани от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г след тежката катастрофа с автобус край Своге, при която загинаха 17 души. Предстои Съветът на коалицията да одобри предложението на премиера и то да бъде внесено за гласуване в пленарната зала.

По повод строителството по морето Димов отбеляза, че трябва да има общи устройствени планове, защото когато нищо не е забранено, всичко е позволено. „Трябват ясни правила. Затовасъм се абмицирал Царево вече да има общ  устройствен план, който липсва  повече от 10 години”, обясни Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе.

„България сега е много по-чиста отколкото беше преди 5-6 години",  коментира министърът по повод кампанията  „Да изчистим България заедно". "Първите две години се събираха по 25-26 000 тона отпадъци, а миналата година 5 тона. Това показва че при тази кампания има прогрес в правилната посока, има развитие".

„МОСВ помага по три начина на кампанията – финансираме закупуването на чували, ръкавици, гориво – това е материалната страна. Самият състав на министерството участва физически. Другата помощ е отварянето на депата за отпадъци – за това, което се събира", обясни Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе.

Последвайте канала на

Novini.bg
2204 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Бойко Борисов

2018.09.08 | 15:31

4
Измамници ...
мииии

2018.09.08 | 14:16

3
като чуеш комунисти,и веднага получаваш позиви за повръщане,отврат!!!!!!!!!!!!!!
Ха-ха-ха

2018.09.08 | 13:55

2
Ми то няма ора бе, кой да цапа,всичко се изнесе за да не гладува
Умник Гюро

2018.09.08 | 10:39

1
Бенчо Бенчев, Миню Стайков, Ветко Арабаджиев, Георги Гергов: общото между тези отявлени мошеници-милионери е комунистическата им принадлежност в БСП. България е ограбвана и тероризирана вече 100 години от мерзавците-комунисти.

Добави коментар

Водещи новини