Нено Димов събра предшествениците си по случай успешното европредседателство

  • 06 юли 2018 20:30

  • 2485
  • 0
Нено Димов събра предшествениците си по случай успешното европредседателство
© Булфото (Архив)

Министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе събра днес предшествениците си на министерския пост, за да ги информира за постигнатото по време на Българското председателство на Съвета на ЕС и да им благодари за приноса, съобщава пресцентърът на ведомството. 

"Поканих ви, защото исках да се обърна с благодарност и признание към всички, които сме ръководили това министерство, откакто то съществува. Председателството, което завърши, затвори един цикъл, започнал през 1990 г. Тогава още си мечтаехме, че някъде, някога в бъдещето, ще има европейска перспектива за България и всички ние през годините дадохме своите усилия за това", е казал министър Димов пред колегите си.

Той е припомнил, че първият Закон за опазване на околната среда и ОВОС е приет през 1991 г., когато Валентин Василев е бил министър. По времето на Евдокия Манева са приети осем закона, нова структура, настъпва фундаментална промяна. Програмата "Натура", която сега много е дискутирана, се обособява при Джевдет ЧакъровДжевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със. Продуктовите такси за пластмасовите торбички са пробив, нещо новаторско, направено от Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко

"Излишно е да говоря за последните години с Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва, която и сега помага като председател на парламентарната Комисия по околната среда и водите. Това е много дълъг период, който за мен завърши успешно с края на европредседателството", е посочил Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе. По думите му, по време на председателството са разгледани ключови теми като кръговата икономика и замърсяването на въздуха.

От името на присъстващите Евдокия Манева е благодарила за жеста на министър Димов и за това, че отчита направеното от хората преди него в МОСВ. От името на своите колеги тя е заявила готовност да помагат, всеки в своята сфера, за да продължи да се утвърждава авторитетът на министерството. 

В срещата са участвали почти всички бивши министри - Валентин Василев, Иван Филипов, Евдокия Манева, Джевдет ЧакъровДжевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със, Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко, Светлана ЖековаСветлана Жекова Светлана Жекова е родена на 1 февруари 1967 г. в София. Завършва 9-а Френска гимназия в София., Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва, Ирина КостоваИрина Костова Ирина Костова е служебен министър на околната среда и водите в кабинета на Огнян, уточняват от МОСВ. 
Специално обръщение към колегите си е направил служебният министър през 2013 г. Юлиян ПоповЮлиян ПоповЮлиан Попов, министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков от 12. Той е посочил, че темите за качеството на въздуха и кръговата икономика като приоритети на председателството са били изключително навременно избрани и наложени. Отбелязал е, че работата на министър Димов като човек, който се движи в международни среди, вече ще е по-лесна - вместо да се бори с нагласата на партньорите "а бе, България!", вече ще се възползва от нагласата "аха, България!", се посочва в съобщението. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2485 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини