Вежди Рашидов се срещна с посланика на Бразилия в София Ана Мария Сампайо Фернандес

04 септември 2018 18:18

Вежди Рашидов се срещна с посланика на Бразилия в София Ана Мария Сампайо Фернандес
© Народно събрание
579 0

Председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов се срещна в Народното събрание с посланика на Бразилия в София Ана Мария Сампайо Фернандес.

Срещата е във връзка с опустошителния пожар, унищожил преди два дни Националния музей в Рио де Жанейро, съобщават от парламентарната комисия.

Вежди Рашидов е заявил, че като човек на изкуството е изключително чувствителен към случилото се, което безспорно е непоправим удар върху историята и културата. Той е изразил готовност да инициира срещи в Европа за подпомагане на възстановяването на Националния музей на Бразилия, в случай че бразилското правителство пожелае това.

"Би било добре да подадем ръка, защото ще е добър знак на съпричастност, готов съм в името на изкуството и културата да помогнем", е заявил Рашидов. Посланик Ана Мария Сампайо Фернандес е изразила огромната си благодарност и е допълнила, че бразилският народ е чувствителен към всички прояви на подкрепа. "Вашите идеи ще бъдат предадени на властите в Бразилия. Разчитайте на пълното ни сътрудничество, правителството на страната ще оцени тази съпричастност", е казала Фернандес.

Мая Йорданова
579 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар