Депутатите се събират за първо заседание след ваканцията

  • 04 септември 2018 06:32

  • 1368
  • 5
Депутатите се събират за първо заседание след ваканцията
© Novini.bg

Днес в Народното събрание се открива новият политически сезон. Очаква се по традиция това да стане с декларации за приоритетите на парламентарните групи.

Дневният ред на заседанието включва първо четене на промени в Закона за здравето, както и три годишни доклада за 2017 г. - един на Българската академия на науките /БАН/ и два на Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/.

Депутатите ще се произнесат дали да разрешат тютюнопушенето в обособени помещения чрез промени в Закона за здравето, внесени от депутати от „Обединени патриоти”. 

Връщането на стария режим в закрити обекти бе предложено от вицепремиера Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 с мотива, че настоящата забрана не се спазва, а туристическите обекти търпят загуби. С промените се предвижда по подобие на обособени самостоятелни помещения за пушене в летищата, такива да могат да се открият и на не повече от половината от търговската площ на заведения за хранене и развлечение. 

МС ще определя с наредба изискванията, на които трябва да отговарят тези помещения. При нарушения глобите се завишават двойно. Две комисии - на Здравеопазването и по Икономическа политика и туризъм, вече отхвърлиха законопроекта.

В програмата е и ратификация на Спогодбата между Република България и Кралство Саудитска Арабия за избягване на двойното данъчно облагане по отношение на данъците върху доходите и предотвратяване на отклонението от данъчно облагане. По правилник есенната сесия започва в първата сряда от септември, но преди лятната ваканция депутатите решиха да заседават извънредно на 4 септември, за да могат да почиват на 7 септември.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1368 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
работягата

2018.09.04 | 08:48

5
снимката е показателна, вижда се ясно колко депутати има в залата, толкова има и в барчето, а другите не се знае къде са, ха ха ха
Манчев

2018.09.04 | 08:38

4
Отпочинаха, ваканцуваха, мачкаха кюфтета , салати, пилешко, морски дарове, пици, дюнери, и кво ли не, за сметка на народа, сега трябва да поотпочинат от яденето, и да поспят в парламента, а дето не идват на работа, а само си прибират парички от тук от там, те ще се занимават с квото им е кеф, А ТИ НАРОДЕ, БАЧКАЙ ЗА 500 лева И ЯЖ ЦАРЕВИЦА , щото скоро пак ще дигат всички цени и трева да плащаш, :)
емигрант

2018.09.04 | 07:39

2
тъпаците се събраха пак, не че от моя коментар зависи нещо в България
Омазахте ни държавата
опорна то4ка

2018.09.04 | 08:02

3
Освен в НС трябва да внушавате недоверие във всички институции освен в президентството! Да не вземеш да подлепиш и Фатмагюл че ще ти се стъжни
ДЕМОКРАТ

2018.09.04 | 07:28

1
Хрантутниците започват работа !!!!ХА ХА ХА !!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини