Михаил Константинов: В момента, в който седнете зад волана, зад вас застава смъртта

  • 29 август 2018 07:52

  • 1117
  • 4
Михаил Константинов: В момента, в който седнете зад волана, зад вас застава смъртта
©

Нашият живот е подчинен на законите на физиката. Прокуратурата официално твърди, че има превишаване на указаната скорост в района на катастрофата край Своге с 13 км., но това означава 76% увеличание на кинетичната енергия. В населените места по закон се кара с максимум 50 км/ч. Това каза математикът проф. Михаил Константинов в ефира на БТВ по повод тежката катастрофа край Своге.

Всяка промяна в скоростта променя кинетичната енергия и спирачния път, посочи Константинов и обясни, че ако карате с превишена скорост шансът да спрете по – трудно или да ударите друг обект се увеличава два пъти.

По думите му вината на шофьора е в това, че автобусът не е имал технически преглед, както и че има съмнения, че пътниците не са имали издадени билети.

На опашката сме по най-много катастрофи в Европа, каза още проф. Константинов. По думите му в първата година на демокрацията през 1990 г.  загиналите по пътищата са 1527 души, сега са над 600.

В момента, в който седнете зад волана, зад вас застава смъртта с косата си, когато малко надвишите скоростта, тя замахва, цитира той думи на бившия шеф на КАТ ген. Румен Миланов.

„Дори всички ранени, които са в болницата, да излязат, те ще се залежат, защото са възрастни хора“, предвиди Константинов.

„Може би трябва от сутрин до вечер да се публикуват смачкани коли и разкъсани тела, за да може шофьорите да се замислят. Човешкият фактор трябва да започне да се променя. Да се променят пътищата е колосална задача за десетки години. Трябва да се промени съзнанието ни“, заяви още той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1117 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Веселин Василев

2018.11.11 | 10:27

4

Ами не сядай!!!!!

тттттъп

2018.08.29 | 09:07

1
Да, абсолютно е прав професора! Мисленето си трябва да променим, манталитета и съзнанието!!!
пурко

2018.08.29 | 11:29

3
Не е прав професора,седнал е.Но това не му пречи да казва точните неща в точния момент. За разлика от разни псевдоспециалисти-експерти,политикани и всякакви морални мародери....
Stamat

2018.08.29 | 09:50

2
Кой ще се замисли, човече?!Простите момчета по села и паланки, които карат мотори без регистрация и книжка или мутрата с 500 конски сили мерджан ли?Страшна простотия гони народа.Салам и сирена с палмово масло, Биг Брадър, София- ден и нощ, футбол до припадък и проститутки в събота вечер. Какво искаш за шофирането, същото като народа!

Добави коментар

Водещи новини