В края на март обсъждат проектозаконите за спецслужбите

  • 15 февруари 2012 15:08

  • 582
  • 0
В края на март обсъждат проектозаконите за спецслужбите
© Булфото

В края на март тази година на заседание на Консултативния съвет по национална сигурност ще бъдат коментирани основните моменти в проектите на устройствени закони на службите на подчинение на президента.

Основната задача на президентския екип през 2012 година е да бъдат създадени ясни правила за работата на службите, за да е ясно кой определя приоритетите и кой контролира тяхното изпълнение. Това стана ясно днес по време на среща на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното с оперативното ръководство на Националната служба за охрана, съобщи БНР.

"Службите за сигурност трябва да работят по-тясно и по интегриран модел, но с фокус върху специфичните си задачи", подчерта държавният глава на срещата си с началника на службата генерал-лейтенант Димитър Димитров и неговите заместници. Те представиха пред президента както ръководителите на отдели и сектори в службата, така и техните оперативни задачи и отговорности. Според президента, НСО трябва да остане на подчинение на президентството, тъй като това ще утвърди нейната надпартийност. Той увери офицерите от службата, че няма да допусне финансовите и икономически трудности да повлияят негативно върху сектора за сигурност.

"В проектозакона за НСО много внимателно трябва да бъде регламентирано също така по какъв начин се събира, обработва и съхранява информацията, за да бъдат премахнати всякакви съмнения относно използването й в полза на политически или икономически кръгове. НСО е един от важните инструменти, с които можем да покажем, че службите работят ефективно в интерес на държавата и институциите, а не на политически партии и лидери", категоричен бе президентът.

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното призова служителите на НСО да бъдат активни и да търсят президентския екип за съдействие по всички належащи проблеми.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
582 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини