Стойнев: "Визия за България" цели да обедини българите

  • 23 август 2018 12:37

  • 2443
  • 6
Стойнев: "Визия за България" цели да обедини българите
© Пресцентър

Имаме амбицията да довършим до края на годината проекта ,,Визия за България''. По време на изготвянето му сме го обсъждани с експерти, включително от БАН и неправителствени организации. Убедени сме, че всеки може даде становище по него, независимо от коя политическа сила ще бъде. Важното е този визионерски документ да обединява българите.

Това заяви на среща с ръководството на Българска земеделска партия зам. - председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на, информират от пресцентъра на партията. На срещата, на която бе обсъден проектът на БСП „Визия за България”, присъстваха и народните представители проф. Светла Бъчварова, Станислав Владимиров, Николай Бошкилов и др.

Според председателя на БЗП д-р Пейчо Касъров най-важната стъпка спрямо земеделците трябва да е прекратяване на тяхното разединение. Той изрази тревога, че има непрозрачно разпределение на европейските средства в сектора. Д-р Касъров добави, че има проблем с кадрите в земеделието, включително и на управленско ниво. Като следващ проблем той изтъкна липсата на желание на младите българи да се върнат по селата и да обработват земеделски земи, както и силна държавна политика в тази насока. Той се оплака и от множество бюрократични пречки, които спъват бизнеса в сектора, както и нелоялна конкуренция, дъмпингов внос на стоки. Д-р Касъров алармира, че заради дъждовете в началото на лятото, реколтата от пшеницата няма да е добра и прогнозира скок на цената на хляба.

„Земеделието има сериозни проблеми. Няма прозрачност в управлението му. Има много субективизъм и корупция. Във ,,Визия за България'' сме наблегнали на политика върху малките и средните стопанства и за младите фермери”, каза народният представител проф. Светла Бъчварова. Тя изтъкна редица проблеми, характерни за земеделието, и прие препоръките на представителите на БЗП.

„Работим в посока на изготвяне на стратегическа рамка за следващия програмен период, в който приоритет са малките и средните стопанства, както и млади фермери”, заключи тя.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2443 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Умник Гюро

2018.08.23 | 14:14

4
Комунистическата визия е една: терор и унищожаване на независимата държава България. Затова ние бодро ще заявим на терористите от БКП/БСП: Марш в Урановите мини, псета крастави!

2018.08.23 | 14:57

6
А БОКО КАТО Е БИЛ ЧЛЕН НА БКП И НЕГО ЛИ ЩЕ ВКАРАШ ,КЛАВИАТУРЕН ТЕРОРИСТ СМЕШЕН.
бай Хой

2018.08.23 | 14:39

5
Спокойно, ние ще продължим да пазим нашите приятели и роднини от партията-майка БСП, така че никой няма да връща нищо, няма да има наказани, и ние ще продължим като тях да доразграбваме малкото останала държавна собственост.
бай Хой

2018.08.23 | 13:34

3
Спокойно, ние ще продължим да пазим нашите приятели и роднини от партията-майка БСП, така че никой няма да връща нищо, няма да има наказани, и ние ще продължим като тях да доразграбваме малкото останала държавна собственост.
пурко

2018.08.23 | 13:22

2
Мафията прави "Визия за България"! И народа трябва да се радва, че и да се обединява! В името на какво?- в благоденствието на мафията което не бива да прекъсва?

2018.08.23 | 13:17

1
Може...когато мафията БКП-ДС и производните й върнат заграбеното от народа....

Добави коментар

Водещи новини