"Воля" след фалита на "Олимпик": Има недопустими пропуски в контрола

  • 21 август 2018 16:52

  • 2059
  • 4
"Воля" след фалита на "Олимпик": Има недопустими пропуски в контрола
©

Депутатите от ПГ на ВОЛЯ участваха в днешното извънредно заседание на НС, както изисква правилникът. Позицията на партията във връзка с ощетените клиенти на застрахователното дружество „Олимпик” е, че българските институции трябва да направят всичко възможно, за да защитят интереса на гражданите.

Това съобщиха от пресцентъра на партията.

От ВОЛЯ оценяват случилото се като недопустими пропуски в контрола.

По отношение на активността на БСП, която инициира заседанието, ВОЛЯ са категорични, че нямаше никаква нужда от него и  от харченето на огромна сума държавни средства за провеждането му.

Според депутатите от групата, това е поредният популистки ход на социалистите, който не води до никакви реални резултати за хората, а търси вътрешно-партиен ефект. Не може Народното събрание да бъде принизявано до регистратор на вече започнати действия от правителството.

Нелепо е ден, след като министрите на финансите и на външните работи са обявили какви мерки са предприели, парламентът да се свиква да вземе решение за същото.

„Събрахме се, за да възложим на премиера и правителството да си вършат работата, което беше абсолютно ненужно. Те затова са на тези постове, за да спазват законите и да изпълняват правомощията си. Ако за всяко нещо в изпълнителната власт чакаме парламентът да го възложи, до никъде няма да стигнем”, коментира председателката на ПГ на ВОЛЯ Гергана Стефанова.

При гласуването в пленарната зала депутатите от ВОЛЯ не подкрепиха проекта за решение, предложен от БСП, поради факта, че повтаря вече предприети от кабинета мерки.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2059 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.08.21 | 18:53

4
МАРЕШКИ Е ПОДЛОГА НА ПРЕСТЪПНАТА ШАЙКА.
naco

2018.08.21 | 18:42

3
Чак сега ли РАЗБРАХТЕ,другарю Марешки???? ЖАДУВАМЕ да Ви напрлавим на Вас,ЕДИН ИСТИНСКИ КОНТРОЛ!!! Какви ли ще бъдат РЕЗУЛТАТИТЕ???????????????????????????? НАРОДЕ????

2018.08.21 | 17:57

2
всички партии в бг са московски послушници....
Умник Гюро

2018.08.21 | 17:47

1
Не може България да дава пари за комунистическа пирамида, която е регистрирана в Юдейска Гърция. Който си иска откраднатите пари, да ходи и да съди масоните-юдеи в Гърция... както и техните първи приятели от БКП/БСП. Фак офф.

Добави коментар

Водещи новини